Nimic nu este vesnic

Existenta noastra este trecatoare pentru ca nimic nu este permanent,stabil,nimic nu dureaza vesnic.Totul este in continua schimbare.Existenta este ca suvoiul unei ape curgatoare sau ca flacara unei lumanari care nu sunt niciodata la fel in doua momente consecutive.
Corpul nostru,de exemplu,esta facut din elemente materiale-carne,oase si sange – acestea nu sunt permanente.Din momentul nasterii noastre,corpul este intro continua schimbare.Si mintea omului este dependenta de multi factori si este in continua schimbare.Asadar atat corpul cat si mintea omului nu sunt permanente sau neschimbatoare.

Stiinta ne invata ca lucrurile aparent permanente -oceanele,continentele,lanturile de munti si chiar pamantul sunt in continua transformare ,iar intro zi vor disparea.Daca si ele sunt supuse schimbarii si disparitiei,nimeni nu poate pune la indoiala caracterul nepermanent al vietii.Viata se poate sfarsi in orice moment.Nimeni nu poate evita moartea si distrugerea corpului.
Intelegand caracteristicile nepermanentei,asta ne ajuta in doua moduri. Primul,ne poate imbunatati relatiile si activitatile umane.Al doilea,incurajeaza oamenii sa urmeze calea.
Deseori oamenii realizeaza ca gresesc in relatiile cu ceilalti fiindca nu iau in considerare schimbarile care au loc in ei si ceilalti.Multe prietenii se sfarsesc fiindca unul sau amandoi nu realizeaza ca personalitatea prietenului,interesele si atitudinea sa s-au schimbat.

Cand cineva realizeaza ca oamenii si situatiile sunt nepermanente si in continua schimbare ,atunci el/ea va aborda fiecare moment al unei relatii deschis la minte.El va fi capabil sa reactioneze la fiecare situatie noua fara sa aiba idei preconcepute despre oameni.Astfel,relatiile se pot dezvolta foarte frumos.Succesul in viata depinde de capacitatea de adaptare la schimbari si de a face sa apara cat mai multe noi oportunitati.
Daca intelegem ca tineretea,sanatatea,bunastarea materiala si chiar viata insasi sunt nepermanente,putem atunci sa beneficiem la maxim de circumstantele favorabile.Sau cu alte cuvinte:Toate lucrurile sunt supuse schimbarii,luptati din rasputeri pentru ele.

Posted on septembrie 15, 2008, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: