Leapsa cu prima zi de scoala

Leapsa cu prima zi de scoala de la Tiberiu Lovin.

Isi mai aminteste cineva cum a fost prima zi de scoala? Eu am doar flash-uri: o toamna calduroasa, multi copii galagiosi, cateva invatatoare cu zambetul pana la buchetele de flori aduse de parinti, imnul, cuvantul directorului, incolonarea spre clase si atat.

Cand am fost mica,adica acum multi ani,mai exact in 1964,in 15 septembrie m-am dus si eu la scoala in clasa I.Nu-mi amintesc mare lucru de atunci decat ca eram cam emotionata si cand ni s-a spus sa mergem in clasa doi cate doi,am luat de mana o fetita si am pornit catre clasa.de atunci am ramas prietene,dar acum suntem niste babete cu multe kilograme si boli.

Imi amintesc si de prima zi de scoala a copiilor mei.In curtea scolii era forfota mare,galagie,copii cu flori si multi parinti si bunici.Se faceau poze,se filma,apoi se facea liniste.Incepeau discursurile-ale domnului director si al preotului.Dupa ce terminau de vorbit se facea impartirea pe clase.Asteptam pana intrau copiii in scoala,apoi plecam acasa sau la servici.

Poate vor sa vorbeasca despre prima zi de scoala si Isabellorelay,Elisa,Sibilla, Cristian,Trexel.

-X-,ce zici de leapsa?

Posted on septembrie 15, 2008, in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

 1. Nu-i nimic,Isabellelorelai.Deja au trecut trei zile din noul an scolar.
  Intradevar,ce ti s-a intamplat la 6 ani nu e o amintire placuta de care vrei sa povestesti.
  Si eu tin minte ca la putin timp dupa ce am mers la scoala in clasa I am ajuns la spital cu reumatism la inima % saptamani am stat acolo si pe parintii mei ii vedeam doar de la geam.Nu aveau voie sa intre in spital atunci.Numai eu stiu cat am plans atunci.
  Apoi am stat doua saptamanai acasa si a trebuit sa recuperez materia-deja colegii mei stiau cateva litere si cifre,eu doar A si M .Venea doamna invatatoare cu alfabetar la mine acasa,apoi mama facea lectii cu mine.
  Asa ca nu am nici eu amintiri tocmai placute legate de scoala.
  Isabellelorelai,ce s-a intamplat in trimestrul III din clasa a III-a?Sper ca ceva frumos!
  Multa sanatate iti doresc!

 2. Nu pot să preiau, îmi pare rău. Nu pentru că nu vreau, nu pot. Pe scurt: când aveam 6 ani un copil m-a împins şi am căzut de la o înălţime destul de mare. Îmi amintesc momentul, îmi amintesc căderea pe beton, îmi amintesc momentul în care cineva m-a luat în braţe şi a început să fugă cu mine. Pot să îţi spun ceva despre trimestrul III din clasa a III-a…

 3. Elisa,nici o problema.Cred ca ce-ai scris aici „He he…,cate “prima zi de scoala” avui eu!” inseamna mai mult decat o leapsa.
  Oare cine o fi inventat lepsele astea?Mie nu-mi prea plac,ma gandeam ca poate ne face placere sa ne amintim despre prima zi de scoala.
  Elisa,te pup si eu si voi veni in vizita mai tarziu ca sa-mi delectez privirea cu minunatiile din gradina ta de vis.
  Te pup si eu. 🙂

 4. He he…,cate „prima zi de scoala” avui eu!Ma voi opri la una.Multumesc Gabi,dar am o restanta cu alta leapsa de la Oana si voi respecta ordinea.Nu te superi daca voi intarzia nitel?Te pup. 🙂

 5. -X- ,in cazul meu au trecut…ani. 🙂
  Nu-mi amintesc mare lucru,pe foarte putini dintre ei ii mai vad din cand in cand.In schimb,o intalneam des cu doamna invatatoare despre care am aflat acum ceva timp in urma ca nu mai este.
  Ma gandesc sa-ti trimit si tie leapsa cu prima zi de scoala,cred ca ai ce povesti.

 6. … trecute vremi 🙂

  Blogul tau mi-a adus aminte de prima zi de scoala si de fostii mei colegi din clasa intii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: