Fecioara Maria la Lourdes

La multi ani tuturor Mariilor,Marianelor,Marinilor cu ocazia zilei de Sfanta Maria mica(nasterea Fecioarei Maria).M-am gandit ca ar fi potrivit pentru aceasta sarbatoare un text despre minunile Fecioarei,despre aparitiile ei la Lourdes.

Anunt umanitar:Isabellelorelai’s Weblog

Când dai de necaz… dai şi de profitori

„NEW! The Grotto of Lourdes LIVE on the Internet!
On the occasion of the Pope in Lourdes, the webcam shows images of the Grotto since August 27, 5:00 pm: a live video stream. In a word, you can now see the Grotto of Lourdes live on the Internet .
A visit is needed! On 13 September, by logging on the webcam from the Grotto, for example, you can watch the actual arrival of the pope at the Grotto.
Happy surfing”.

În sudul Franţei, la poalele munţilor Pirinei, scăldat de apele albastre ale râului Gave, se află oraşul Lourdes, denumit oraş marial, binecuvântat de Preacurata Fecioară Maria.
Joi, 11 februarie 1858, în micul sat Lourdes, a avut loc un miracol. Fetiţei de 14 ani, Bernadette Soubirous, i s-a arătat Fecioara Maria. ,,M-a privit ca o femeie”, avea să mărturisească despre această primă apariţie a ,,Doamnei ce avea o rochie albă, un brâu albastru şi cu trandafiri galbeni la fiecare picior, culoare pe care o avea şi mărgelele Rozariului său”. Această declaraţie precum şi altele pe care le-a dat în faţa autorităţilor locale au fost urmarea ,,scandalului” produs de atitudinea consătenilor săi care o însoţeau, la locul apariţiei Fecioarei Maria ce se găsea pe malul râului Gave, lângă o grotă în piatră, ori de câte ori aceasta mergea acolo să se roage.
Presa vremii din Franţa, a relatat cele întâmplate aici dar totul a fost pus sub semnul credulităţii oamenilor săraci.
Ziarul ,,Le Lavedan”, nr. 9, Joi, 4 martie 1858, îşi începea relatarea cu cuvintele: ,,Iarăşi Bernadette!”, după care continua: ,,Bernadette anunţase că frumoasa doamnă o invitaseră să o viziteze peste 15 zile, când Ea îi va spune dorinţele sale. Această zi mult dorită şi aşteptată cu interes a sosit în sfârşit…patru sau cinci mii de persoane, erau eşalonate atât pe colina din vecinătatea grotei cât şi pe malul drept al râului Gave, aşteptând deznodămîntul anunţat… apariţia Vergurei, …un cuvânt, …un miracol! Ce decepţie! Cum au fost umiliţi aceşti săraci creduli”. Cam în aceiaşi termeni a relatat faptele şi ziarul local ,,L’interet public”, journal de Tarbes, din oraşul cel mai apropiat de Lourdes.
Cu toate acestea, miracolul de la Lourdes trăieşte în inimile credincioşilor mai mult ca niciodată. Manifestările religioase ce se întreprind în acest an, considerat ,,An jubiliar”, marcându-se 150 de ani de la arătarea Fecioarei Maria la Sfânta Bernadette sunt fără precedent. ,,Drumul Jubileului” , pelerinaje pe categorii profesionale: ,,Pelerinajul jurnaliştilor”, ,,Pelerinajul militar” sunt doar câteva din modalităţile noi ce se adaugă la procesiunile zilnice ce se derulează la Sanctuarul de la Lourdes.

La Cité Saint Pierre, locul Şi fructul carităţii
Dragi prieteni,
Toţi cei ce vin la Cité Saint Pierre văd şi constată. La sosire sunt intâmpinaţi de cuvintele: ,,Pace, Linişte, pace”.
Plecând, mulţi devin fideli misiunii pe care o îndeplineşte acest aşezământ religios.
Ei văd acest loc ospitalier de primire a pelerinilor. Acesta este fructul unei viziuni a Sfintei Bernadette, dar şi voinţei unui om: Monseniorul Jean Rodhain, artizanul fondării Secour Catholique. De la crearea sa, acest loc este şi va rămâne sursa vie, bătaia inimii Secours Catholique.
Cité Saint Pierre este fructul carităţii nenumăratelor persoane. Scopul său esenţial este de a primii în fiecare an peste 20 000 de pelerini răniţi de soartă, care fac voiajul Speranţei la Lourdes.
De asemenea, acest loc de primire, de ascultare, de pace, de rugăciune, de înţelegere şi Caritate există numai graţie miracolului Carităţii reînnoite.
Mă adresez vouă, tuturor, faceţi pentru Cité Saint Pierre un gest de caritate, pentru care vă mulţumesc anticipat.
Jean Claude Lebrun
Director – La Cité Saint Pierre.

Articolul:”150 de ani de la arătarea Fecioarei Maria > Maramureşeni în misiune de caritate la Lourdes”.

Posted on septembrie 8, 2008, in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 19 comentarii.

 1. Eu am visat sa ajung la Lourdes, si Maicuta Domnului m-a ajutat, o sa merg in pelerinaj luna viitoare ca benevol, sa ajut oameni in suferinta si sa ii multumesc pentru toata grija si sprijinul pe care mi l-a dat si pentru ca m-a sustinut toata viata.Multumesc bunului Dumnezeu pentru viata mea, ma rog pentru familie, pentru copii si pentru toata lumea.
  Domane ajuta!

 2. stai rau la capitolul „bunele maniere”

 3. nu ni se arata noua ca Bernadettei,dar daca crezi in ia…se intipareste in sufletul tau si crezi ca e o pers.atat de cunoscuta in cat ai impresia ca o vezi,ca e langa tine mereu

 4. chiar ni se arata?

 5. cum pot so vad pe Fecioara Maria?

 6. ori cum ca sa sti luci idioato am pus niste baieti sa te violeze daca ma cauti cauta-ma la scoala gen nr 11 lamaitei dar la cat faci tu sex cred ca no sa sti ia chiar cand citesti mesajul ia fa tu sex si trimite-mi videoclipuri clar ca esti moarta daca nu clar urvo ?

 7. o ascultati pe curva proasta idioata de luci?prosti mai sunteti la fel ca i-a

 8. bai voi o ascultati pe curva asta si pe proasta asta ?

 9. si eu am fost la lourdes!!!sunt atat de multumita ca am reusit sa ajung.vreau sa va spun k nu am mai fost niciodata atat de linistita sufleteste, am vazut acolo atata lume care striga la sf.Maria,care au mai multe probleme ca mine si miam dat seama k de fapt eu nu am nici o problema,mia dat sf.fecioara o forta.!.sa trec peste toate,eu care inainte la orce dificultate plangeam(am fost pe punctul de a face o depresie).nu am avut nici bani sa ajung acolo,dar am imprumutat si nu regret o clipa pt ca la o saptamana am primit de zece ori suma care am imprumutato de la cineva.si atunci miam dat seama cat de mare e sf.Maria si k nimeni care merge la ia nu ramane ne rasplatit.daca aveti ocazia sa merge nu ezitati ca se merita.degeaba va-s explica eu cum e acolo k nu o sa intelegeti pana nu a sa traiti ce am trait eu.MULTUMESC MAMEI SFINTE CA E MARE SI BUNA CU MINE.

 10. Nu am fost niciodata acolo si nu cred ca voi ajunge in aceasta viata.Cred ca e un pamant binecuvantat acolo si ca cei care il viziteaza simt prezenta Mariei, mangaierea ei.
  Sper sa reusiti sa mai mergeti acolo cat de curand.

 11. AM FOST LA LOURDES ANUL TRECUT ,VREAU SA VA SPUN CA AM RAMAS FOARTE IMPRESIONATA DE CE SE INTIMPLA ACOLO EU CEL PUTIN CRED CA ACOLO ESTE UN PAMINT BINECUVINTAT CA ALTFEL NU S-AR ADUNA ZECI DE MII DE OAMENI ACOLO SA SPERE INTR-O MINUNE DE LA MAICUTA SFINTA , EU AM SIMTIT CA MAICA SFINTA MARIA A FOST SI ESTE ACOLO PENTRU CINE CREDE . VA DORESC SA AJUNJETI MACAR O DATA ACOLO SI OSA VA DORITI SA VA MAI INTOARCETI ,EU ASTA AM SIMTIT DIN PRIMA ZI CIND M-AM INDEPARTAT DE LOURDES.

 12. Multumesc mult pentru mesaj.Chiar avem nevoie sa fim ajutati si cred ca ar trebui sa ma rog si eu putin.Am citit ca azi se celebreaza ziua aparitiei Fecioarei Maria la Lourdes.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Our_Lady_of_Lourdes

 13. Da, Maica Domnului s-a aratat, ne-a indemnat la convertire, post si rugaciune. Sa nu uitam aceste lucruri care-s foarte importante.
  Cu aceasta ocazie sa-I multumim ca ne iubeste foarte mult si ca vrea sa ne salveze sufletele.
  Este o zi mare sa comemoram 152 de ani de la aparitiile Ei,pentru noi oamenii sunt multi ani, pentru Ea sunt poate….cateva zile. Ce sunt anii la o eternitate?
  Azi sa ne gasim TIMP DE RUGACIUNE PENTRU BOLNAVII TRUPESTI, DAR SI PENTRU CEI SUFLETESTI. TOTODATA SA-I MULTUMIM CA NE POARTA DE GRIJA.
  LUCIA HILOHI BRASOV

 14. Nu il vedem,dar il simtim uneori cand ne intinde o mana de ajutor…asa cred eu.

 15. Nu toata lumea il poate vedea pe Dumnezeu sau pe Sfanta Fecioara Maria.Nu intamplator cei care asteptau o minune nu au avut parte de ea,deoarece Fecioara a ales sa se arate lui Bernadette si nu intregului popor.Ramane la atitudinea fiecaruia sa creada in cele intamplate sau nu,dar minuni se intampla si cine altcineva ar fi responsabil de ele daca nu insusi Dumnezeu………

 16. Nu toata lumea il poate vedea pe Dumnezeu sau pe Sfanta Feciaoara Maria.Nu intamplator cei care asteptau o minune nu au avut parte de ea,deoarece Feciaoara a ales sa se arate lui Bernadette si nu intregului popor.Ramane la atitudinea fiecaruia sa creada in cele intamplate sau nu,dar minuni se intampla si cine altcineva ar fi responsabil de ele daca nu insusi Dumnezeu………

 17. Multumim pentru urari.N-am marii in familie,doar Mihai,Mihaela si Gabriela.Doamne-ajuta sa fim ocrotiti.Cand ma rog intotdeauna Il rog pe Dumnezeu sa-mi ocroteasca familia si pe toata lumea si pentru sanatate.
  Si din partea mea aceleasi urari pentru familia ta si pentru tine,Elisa !
  P.S.Am primit ieri un dovlecel cules atunci pentru mine din gradina.Am mancat si struguri ca cei din gradina ta de vis. 🙂

 18. Maica Domnului sa va ocroteasca prin rugaciunile Ei catre Domnul.La multi ani Mariilor din familia ta! si tutror!O saptamana buna iti doresc Gabi, 🙂

 1. Pingback: O zi plina de evenimente « my heart to your heart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: