Wanderlust sau dor de duca

Un site fascinantWanderlust cu hartile marilor calatorii din istoria omenirii,de la Magelan pana la Kerouac.Trebuie doar sa ne alegem ruta preferata si vom porni in aventura.

Expresia „dor de duca” : Dorinţă puternică de a nu mai sta pe loc, de a schimba peisajul.

Belle de Jour concurs: Cultura pe continentele lumii.Logo-ul concursului este făcut de Vic.

Si in Romania exista „dor de ducă „care, sub motto-ul, unde să nu stai acasă, oferă informaţii despre evenimente turistice din România şi recenzii ale unor evenimente şi destinaţii care merită vizitate.

Orient Express,trenul de lux care trece si prin Romania,o scurta istorie.

Orient Express este numele unei linii feroviare de distanţă lungă pentru pasageri care a fost iniţial operată de Compagnie Internationale des Wagons-Lits. Ruta ei s-a schimbat de multe ori. Deşi originalul Orient Express a fost o simplă linie feroviară internaţională, numele ei a devenit sinonim cu călătoria luxoasă. Cele două oraşe care formau Orient Express-ul erau Paris şi Istambul, cele două orase legate la început.

Actualul Orient Express nu mai face legătura dintre Paris şi Istambul.

Primul voiaj al trenului era menit sa lege capitala Frantei de capitala Imperiului Otoman si a avut loc pe data de 5 iunie 1883. Prima ruta parcursa de Orient Express a fost Paris – Nancy – Strasbourg – Munchen – Viena – Budapesta – Szeged – Jimbolia – Timisoara – Caransebes – Varciorova – Craiova – Piatra Olt – Pitesti – Bucuresti – Giurgiu – Smarda (2627 km). Apoi, calatorii erau nevoiti sa treaca Dunarea cu bacul si de acolo sa circule cu un tren local pana la Varna. Acolo pasagerii schimbau din nou mijlocul de transport pana la Constantinopol, destinatia finala. Dupa o calatorie de 83 de ore si 30 de minute tinta era atinsa – legatura dintre Orient si Occident era realizata. De-a lungul timpului ruta acestui tren a suferit modificari: odata cu terminarea podului de la Cernavoda proiectat de Anghel Saligni, trenul a circulat pana in Constanta, iar pana la Constantinopol se circula cu vapoarele de linie ale Serviciului Maritim Roman.

Prima calatorie a trenului nu a fost lipsita de aventura. Atunci au fost acceptati doar 24 de barbati, sfatuiti apoi sa poarte revolvere, pentru ca riscul atacarii trenului era foarte mare. Trenul a stationat in Sinaia aproximativ 24 de ore, timp in care calatorii au vizitat desigur castelul Peles. Regele Carol I alaturi de sotia sa i-a intampinat in stil regal, iar Carmen Sylva a insistat pentru a le citi acestora poezii din lucrarile sale.

Mai multe despre Orient Express ,AICI.
Posted on august 29, 2008, in imagini, povesti, Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

 1. Si eu iti multumesc,Belle de Jour.Cred ca mai trimit ceva.
  O saptamana minunata!

 2. Si eu iti multumesc,Belle de Jour.Cum am mai spus,mai am cateva calatorii facute mai demult.
  O duminica frumoasa!

 3. multumesc gabi
  maine am sa updatez blogul
  🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: