Nu,sentimentului de neputinta.

Puterea de a nu ne simti neputinciosi.De cate ori ne raneste cineva cu o remarca, nu ne mai acordam ragazul sa vedem daca are sau nu dreptate. Nu vedem decat dorinta noastra ca ei sa nu fi spus nimic. In astfel de momente suntem absorbiti de o reactie total negativa prin care dorim sa alungam evenimentul nedorit.

Ce se intampla in cazul unor astfel de evenimente care ne fac sa ne simtim neputinciosi in incercarea de a ne elibera de stres?

Sentimentul de neputinta nu are nimic de-a face cu ceea ce a facut sau nu a facut cineva. Singurul motiv pentru care ne simtim neputinciosi este pentru ca devenim prizonierul propriilor ganduri negative. Iar in momentul in care ne opunem unor evenimente, ele continua sa se intample.

Conştiinţa noastră este rezultatul gândurilor pe care le avem şi, dacă emitem multe gânduri negative sau neadevărate, vom fi temători şi necăjiţi tot timpul. Cu toate acestea, nu este nevoie să încercăm să ne formăm să fim pozitivi, atunci când avem gânduri negative. Acest lucru nu face altceva decât să întărească negativitatea, făcând-o să fie ceva rău sau greşit.

Trebuie doar să devenim conştienţi de gândirea noastră negativă şi să ne amintim că nici una dintre judecăţile noastre nu este corectă sau justificabilă. Trebuie doar să înţelegem judecata, fără să ne pedepsim sau să ne umilim pe noi. Conştientizarea este, prin ea însăşi, o rectificare. Nu trebuie să schimbăm nimic. Nu trebuie să negăm judecata sau să o îndepărtăm. Nu trebuie să o considerăm ca fiind ceva rău sau care necesită modificări. Trebuie doar să fim conştienţi de existenţa ei şi să o tratăm cu blândeţe. Dacă ne tratăm judecăţile cu blândeţe, ne vom da seama că fiecare dintre ele se naşte din frică. Apoi, ne putem privi frica în faţă şi o putem aborda cu compasiune. Dacă procedăm astfel, într-un final, frica se diminuează. Frica se dizolvă întotdeauna în prezenţa iubirii.

Puterea adevarata o detinem atunci cand stim ca avem la dispozitie totul pentru a reusi exact asa cum ne dorim.

Cand vezi o persoana suparata, vezi o persoana care tocmai a aflat ca nu detine puterea pe care credea ca o are. Tot ce poate face in asemenea momente este sa isi apere pierderea blamandu-i pe altii.

Puterea adevarata insa ne ridica deasupra circumstantelor, este un adapost de acele frici care vor sa ne acapareze. Pe scurt, adevarata putere consta in intelegerea ca toate experientele care vin inspre noi vin spre binele nostru.

Putem sa aplicam acest principiu de cate ori ne dorim sa ne simtim puternici si in siguranta. Sta in puterea noastra sa alegem daca suntem puternici sau nu.

Decat sa ne justificam greselile gasind scuze pentru ele, mai bine am intelege ca refuzul de a invata o anumita lectie ne aduce mereu in fata ochilor aceeasi lectie, si nefericirea ce decurge din lectia respectiva.

Pe de alta parte, starile negative pe care le avem vor sa ne convinga de faptul ca suntem neputinciosi in fata lucrurilor care ne frustreaza. Dar acum am aflat adevarul: decat sa cedam obiceiului de a ne opune la ceea ce ni se intampla, sa ne amintim ca avem puterea sa ne depasim propria neputinta.

Se intampla sa te simti neputincios de multe ori si chiar cazi prada disperarii.Plangi,te gandesti ca viata n-are nici un rost-mai pe scurt- ai ganduri negative.Important e sa nu te tina mult ,incearca sa scapi de ele cat mai repede.Cel mai usor scapi de gandurile negative facand ceva ce-ti place.Citeste,asculta muzica,uita-te la filme,plimba-te,ocupa-te de flori…In final vei reusi si vei incepe sa gandesti pozitiv.Important e sa eviti tot ceea ce-ti face rau.Poate ai un servici stresant,un sef al naibii?Poate ai un vecin certaret sau un sot/sotie care-ti gaseste nod in papura oricand de-ti vine sa innebunesti?Toate acestea pot fi evitate in diferite moduri doar sa vrei.Fiecare gaseste metoda cea mai buna.Te simti neputincios pentru ca ai ganduri negative datorita vietii stresante?Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa ai probleme mai mari cum au atatia dintre semenii nostri ai caror copii au boli grave si pentru tratarea sau vindecarea lor e nevoie de mii de euro.Ne-am mai permite atunci sa gandim negativ si sa nu putem fi de ajutor celor dragi care au nevoie de iubirea si incurajarile noastre?Nu.Asadar e obligatoriu sa gandim pozitiv.


Posted on august 17, 2008, in povesti and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: