Petitie impotriva modificarii Legii vanatorii in parcurile nationale

Update:STOP TORTURARII ANIMALELOR!

IMAGINI SOCANTE! L-a lovit cu bestialitate pana l-a schilodit!Se adevereste din nou: exista printre noi monstri care sfideaza orice urma de umanitate si bun simt! Indivizi capabili sa condamne la moarte. Persoane care ranjesc bolnav a satisfactie, ori de cate ori vad un animal chinuindu-se. O femeie de 60 de ani, din Braila, a lovit fara mila un caine fara stapan, cu coada unei maturi, pana i-a rupt sira spinarii si l-a lasat lat, la pamant.

Un trecator care se afla in zona a fost oripilat sa vada cum, intr-un acces de furie, individa lovea cainele, dandu-i peste cap, dar si peste coloana, in timp ce acesta schelalaia de durere. Socat, omul a constatat ca agresoarea nu s-a oprit pana cand patrupedul nu a ramas nemiscat, intr-o balta de sange, pe trotuar, dupa care ea a intrat linistita in bloc.

Barbatul a transportat cainele imediat la un veterinar, sperand sa-l poata salva, insa acesta avea sira spinarii pur si simplu zdrobita. Medicul a recomandat eutanasierea cainelui, pentru a fi scutit de durerile cumplite.

Insensibila la soartea animalului pe care, practic, l-a omorat in bataie, agresoarea sustine ca a fost atacata in timp ce facea curatenie la bloc si a trebuit astfel sa se apere.

Mai multi martori sustin insa ca aceasta are in mod obisnuit un comportament violent fata de caini, pe care ii loveste fara mila de cate ori are ocazia.

Politia a deschis dosar penal in acest caz. Daca va fi gasita vinovata, femeia risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la trei ani sau amenda.

Imaginile alaturate, care ne lasa muti in fata neputintei unei fiinte, au fost trimise de utilizatorul http://www.stirileprotv.ro, Cosmin Candea, din Braila.

„Acest catelus de 4-5 luni a fost eutanasiat pentru ca intr-o dimineata, o femeie idioata, care nu ar mai trebui sa existe in viata, l-a lovit cu bestialitate cu coada de lemn a unei maturi si i-a rupt coloana vertebrala. La recomandarea medicului veterinar, care a considerat ca puiutul nu mai are nicio sansa de vindecare, acesta a fost eutanasiat. Ce pedeapsa merita aceasta femeie?,” se intreaba utilizatorul nostru.

Va intrebam, asadar, si noi: ce pedeapsa merita aceasta femeie?

Dupa cum bine stiti, in Romania exista o Lege privind protectia animalelor. Din pacate, nu este aplicata corespunzator! Prea putini sunt cei care platesc pentru actele lor de cruzime!

Tocmai de aceea Stirile ProTv au redeschis campania „STOP torturarii animalelor”. Fii alaturi de noi in demersul de a incerca sa-i convingem pe alesi ca este nevoie de o institutie care sa aplice LEGEA! Mesajele tale vor ajunge la cei in masura sa urgenteze infiintarea Politiei Animalelor!

Afla aici mai multe despre Legea privind protectia animalelor!

De la Mihnea(codexpolitic.us) am aflat despre aceasta petitie.

„Semnaţi o petiţie. Semnatarii îşi exprimă dezacordul faţă de adoptarea, pentru a doua oară, de către Parlamentul României, a unei modificări a Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006, care permite distrugerea faunei din parcurile naţionale şi din ariile protejate, inclusiv în Rezevaţia Biosferei Delta Dunării.”

SPUNE NU VÂNĂTORII în parcurile naţionale!

– petiţie –

SEMNEAZĂ PETIŢIA

Destinatar: Parlamentul României

Referitor la proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Legii vânătorii nr. 407/2006

Semnatarii îşi exprimă dezacordul faţă de adoptarea, pentru a doua oară, de către Parlamentul României, a unei modificări a Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006, care permite distrugerea faunei din parcurile naţionale şi din ariile protejate, inclusiv în Rezevaţia Biosferei Delta Dunării. Prevederile respective apar în două articole ale proiectului de lege:

Articolul 10 : … 1) Vânătoarea se practică la speciile şi în perioadele cuprinse în anexa 1; 2) Prin excepţie de la prevederile alin.1, vânătoare la păsări migratoare începe pe teritoriul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării cu 15 zile mai târziu decât în restul teritoriului României. 3) Vânătoarea se poate practica şi la speciile cuprinse în Anexa 2, în condiţiile stabilite de autoritatea publică centrală care răspunde de protecţia mediului şi de autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură

Articolul 12: …Vânătoarea în parcurile naţionale şi în parcurile naturale este permisă numai în afara ariilor cu protecţie integrală durabilă, care se constituie şi ca zone de linişte pentru fauna de interes cinegetic, în limita cotei de recoltă avizate de consiliile ştiinţifice ale parcurilor pentru fiecare fond de vânătoare care se suprapune, parţial sau total, unui parc naţional sau natural, anterior aprobării acestora de administrator şi cu respectarea tuturor condiţiilor prevăzute în planurile de management şi în regulamentele ariilor naturale protejate, priortar vânătorilor care au domiciliul în unităţile administrativ – teritoriale aflate, total sau parţial, în parcul naţional sau natural, după caz. ”

O primă iniţiativă de acest fel, semnată de senatorul Tiberiu Aurelian Prodan, a fost adoptată de Parlament şi trimisă la promulgare la data de 7 martie 2008, însă Preşedinţia României a respins-o. Astfel, în luna iunie a acestui an, a fost votat în Parlament o iniţiativă mai veche. Şi acesteia i s-au adăugat cele două articole menţionate, însă a fost, la rândul ei, respinsă de Preşedinţia României şi trimisă înapoi la Senat pentru reexaminare.

Vă supunem atenţiei argumentele noastre, pentru ca decizia pe care o veţi lua să fie una corectă, bazată pe informaţii exacte şi să aibă ca punct de plecare grija pentru protejarea mediului.

Considerăm extrem de gravă permiterea vânătorii în aceste zone, având în vedere că ele sunt arii protejate de importanţă naţională, europeană şi mondială, iar România are în continuare mari probleme în ceea ce priveşte buna lor administrare. În acelaşi timp, aşa cum a argumentat Preşedintele Traian Băsescu, prevederile din proiectul de lege au un impact devastator pentru biodiversitatea ţării noastre şi încalcă prevederile europene, ceea ce poate atrage declanşarea, de către Comisia Europeană, a unei noi proceduri de infringement (încălcarea tratatului comunitar). De asemenea, nu trebuie uitat faptul că, deşi România este ţara cu cea mai mare bio-diversitate din Europa, există câteva mii de specii care au fost incluse pe lista celor protejate, în cadrul Ordonantei 57/2007. O parte dintre acestea se gasesc si pe lista celor de interes vânătoresc.

Reamintim tuturor că România urma să treacă printr-un proces de reorganizare a fondurilor de vânătoare la nivel naţional, în sensul normalizării a activităţii de vânătoare şi a unor reglementări mai stricte. În schimb, această nouă lege, odată intrată în vigoare, va aduce mari prejudicii patrimoniului natural al României.

Faptul că un procent semnificativ din parlamentarii României sunt şi membri ai Asociaţiei Naţionale a Vânătorilor şi Pescarilor din România reprezintă un conflict de interese. Dar poate că tocmai acest lucru explică acordul lor faţă de prevederea care permite vânătoarea în ariile protejate. De aceea vă rugăm să reanalizaţi condiţiile în care s-a votat această lege, precum şi motivaţia care a stat la baza unor voturi.

Pentru detalii consultaţi: http://www.cdep.ro/pls/steno/eVot.Nominal?idv=4054 (listă voturi exprimate) şi http://www.agvps.ro/vanatori.php (listă membri AGVPS).

De asemenea, susţinem că această lege, care este una organică, nu poate fi votată fără a se face consultări mai largi, în rândul instituţiilor care se ocupă de aceste zone protejate sau fără consultarea custozilor acestor zone. De aceea solicităm o sesiune publică a plenului, unde să îşi poată exprima punctul de vedere aceste instituţii şi organizaţii.

În speranţa că veţi da curs cât mai curând solicitării noastre,

Vă mulţumim anticipat!

Mircea Toma, Preşedinte APCAPBC

Mona Nicolici, CSR Manager Petrom

Posted on august 9, 2008, in Romania, umanitare and tagged , , . Bookmark the permalink. 61 comentarii.

 1. georgyyyys, asa ceva se intampla in Romania si astfel de oameni trebuie opriti sa mai faca rau si altor fiinte.
  O intamplare trista mi-a povestit si teo.Aici.
  https://g1b2i3.wordpress.com/2008/06/25/povesti-adevarate-si-triste-cu-pisoi/

 2. deci nu ii pot reveni din plans inca
  .va jur ca nu pot sa cred ca se intampla asa ceva in Romania.imi este ata de mila de bietele animale.eu personal as bat-o pe acea femeie cu matura sau cu orice alt obiect pe sira spinarii la fel cum ea a facut cu bietul animal.as omor-o pur si simplu va jur ca dak in acest moment as avea-o de fata nu jt ce i-as puteaface .va pwpwwww

 3. Nu merita sa-i bagi in seama pe rautaciosii si obraznicii aia.Eu nu am citit si nici nu vreau sa citesc astfel de comentarii.Stii ce cred?Acei oameni sunt doar niste singuratici,lasi si nemultumiti si nu m-ar mira sa nu iubeasca pe nimeni si nici sa fie iubiti.
  Bineinteles ca am semnat petitia aia…nu tin minte precis,dar parca am mai semnat-o cand am primit-o de la care2.

 4. Pai tocmai ca eu nu ma pot abtine si trec pe acolo …si asa ma iau la lupta cu degeneratii…nu e usor dar merita sa fie pusi la punct. Ai gasit petitia care ti am trimis o ,pentru interzicera folosirii elefantilor in circuri?E foarte importanta aceasta petitie!

 5. Econinja,asa se intampla peste tot.Nu trebuie sa-i bagi in seama si cand mai trimiti un comentariu,e de preferat sa nu mai treci pe acolo.Mesajul tau va fi citit de cine trebuie sa citeasca si ,de obicei,acele persoane nu raspund acolo.

 6. Nu, nu erau de la PROtv ci erau niste tarani degenerati care au scris la comentarii.Sunt mai multe comentarii ,mai multe pagini,si ii gasesti acolo sigur.

 7. sa stii ca am cautat si n-am gasit.Sunt o multime de mesaje acolo,de aceea nu ma mira ca ai primit astfel de raspunsuri.
  Cei care ti-au raspuns asa nu-s de la Pro Tv in nici un caz,ci doar niste forumisti care cu asta se ocupa:sa jigneasca,sa injure exprimandu-si in acest mod frustrarile,singuratatea si faptul ca nu-s iubiti de nimeni,nici macar de un soricel .
  Cred ca doar un e-mail catre redactia televiziunii ar putea fi de folos.Am sa intru pe site-ul lor sa vad unde ai putea scrie ca sa se afle ce se intampla in Cluj.
  Eu cred ca oamenii ar trebui educati si in privinta animalelor.Pentru asta e nevoie de cateva sfaturi de la veterinari,psihologi etc si mai trebuie ca legea sa-i pedepseasca pe cei care flamanzesc,arunca in strada,tortureaza si omoara animalele .

 8. REVOLTATOR:am scris un comentariu la doi dementi(te) de la Stirile Pro tv ,unul (a) apare cu numele:”om nu animal si aparatorul”,cenzura e de vina ca inca in romania sunt comunisti stalinisti ceausisti …vezi ce poti face,vezi ce scriu acei doi degenerati(te) „@om nu animal”recomanda coprofilie jiubitorilor de animale,…cred ca isi aminteste de unde a venit cand era copil in casa de chirpici la tara a confundat troaca porcului cu sanii mamei si de acolo insulta degeneratul cu neamul lui de barbari ai europei,pe oamenii astia asi castra steriliza ca au gena violenta in ei…nu vor sa si dea seama ca si animalul ESTE SUFLET CU UN ANUMIT GRAD DE CONSTIINTA SI RATIUNE DAR CU SIMTURI MUL:T MAI DEZVOLTATE CA NOI si inca numesc „omul superior”…sai vad eu ce ar face daca ar sta pe strada nemencat(te) haituiti(te),ei ele nu ar fi agresivi (ve)??????????…

 9. Cu placere.
  Sa scrii si precis vor tine seama de mesajul tau.
  Uite aici ce am citit. 😦
  http://stirileprotv.ro/exclusiv/stirile-tale/imagini-socante-catelus-batut-cu-coloana-franta.html

 10. Multumesc am sa scriu.

 11. Salut,econinja!
  In sfarsit aduci si vesti mai bune de la voi din Cluj.Asta ma bucura nespus.
  sa scrii la Pro Tv,uite aici campania lor :
  http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/stop-torturarii-animalelor.html
  Nu cred ca nu te vor baga in seama.Succes!

 12. Salut Gabriela , vesti bune pentru catea: in sfarsit paznicul ia luat lantul,si are ce manca.Are doi pui pe care niste colegi de ai pazniculi vor sa i adopte. Am vorbit cu omul. Cat priveste protv ul am in plan sa ma adrsez lui.Ar fi o idee buna dar cu conditia sa:fiu luat in seama.

 13. Salut,econinja.vad ca ai alt caz de animal chinuit.Ti-am spus,cel mai bine e sa te adresezi Pro TV daca nu ai incredere in vreo asociatie de protectia animalelor de la voi din Cluj.
  Sincera sa fiu,n-am auzit ca si pechinezii trebuie sa poarte botnita…mi se pare ca la Cluj se aplica legea mai mult decat trebuie.sa scrii la Pro TV,da?

 14. Salut, in ce e ace priveste celelalte tari,peste tot se lasa sa mrgi cu cainele pe mijloace de transport in comun,asa ceva este NUMAI in cluj sau in celelalteorase din romania.si evident in arabia ,in Riad…acolo faci inchisoare daca te prinde cu cainele pe strada,sai in china mai demult acum s au schimbat lucrurile ceva…deasemenea in Germania porti intra cu cainele si in supermarketuri,E ADEVARAT CA SI detinatorii de caini sunt civilizati si aduna rahatelul ,si cainii sunt educati,tot asa acolo nu se cere botnita,asta iar e caracteristic romaniei si clujului sa ceri botnita la toate rasele inclusiv pechinezi,si arata lipsa de bun simt si pricepere a conducerii care a pus in fruntea orasului niste tarani incompetenti care habar nu au de caini. Nu am stiut ca se pastreaza mesajele sase luni…ce chestie.ORI CUM NU MI rusine de ce a ce scriu poate sa vada ori cine,rusine trebuie sa fie acelora care sunt in conducerea clujului si fac astfel de abuzuri. Am o mare revolta si disperare nu numai in acest caz,iata ce sa intamplat:vezi pe google.ro,scrie:S.O.S. c.uj napoca! apoi cand intrii pe siteul Ecologist,cauta :organizare la cluj,acolo am un mesaj despre acesrt lucru.Pe scurt e vorba de o catea ciobanesc german care pazaste o cladire si care are pui si de o saptamana umbla cu un lant de peste doi metrii dupa ea si cauta din gunoi mancare vine in cartier,nu stiu unde sunt detinatorii ,paznicul de acolo si cum a ajuns asa.ESTE INADMISIBIL ca sa existe asa ceva!!!Nu stiu cui sa ma adresez sa faca ceva.

 15. Salut,chiar ma gandeam de ce n-ai raspuns in legatura cu ce ai mai gasit,uite aici,poate te intereseaza:
  http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/stop-torturarii-animalelor.html.
  Cat priveste observatia calculatoarelor,nu stii ca toate calculatoarele ,telefoanele sunt observate si mesajele noastre sunt pastrate timp de sase luni?
  Tocmai de aceea prefer sa scriu aici ce am de spus ca sa vada mai bine cine se ocupa cu asta.

  Bine,astept mesajul.

 16. Salut, nu am putut sa scriu la gmail ca am impresia ca calculatorul este pus sub observatie. Am sa ti scriu maine.

 17. Si mie mi se intampla sa-mi apara pictograme cateodata.Am observat asta cand se alatura : sau ) pe langa litere.
  Voi edita mesajele tale si voi sterge pictograma asta 😛

 18. Econinja,vad ca stii foarte multe.Cred ca ce ne spui aici ar puea interesa pe multi dintre noi,chiar daca nu suntem de acord,poate ca ne pun pe ganduri aceste date stiintifice.Sunt ataea necunoscute despre viata,lume,univers…
  Iti multumesc ca te-ai gandit sa scrii despre asta.

 19. ATENTIE,corectare:a aparut nu stiu de unde pictograma si sa sters o litera:corect scris si zis:Paleoastronautica.

 20. Totul depinde de noi:SUFLETUL TREBUIE DESCHIS,prin studiul noilor descoperiri.eu am fost chiar vehement impotriva vegetarianismului,desi recunosteam ca animalele sunt suflete,dar eram convins ca trebuie sa mancam carne.Am studiat lucrurile si am ajuns la concluzia ca sistemul intestinal al omului ,dentitia,si lipsa unor parti ale corpului ca:ghearele,sau picioare dezvoltate pentru a alerga dupa prada,dovedesc ca e frugivor vegetarian.omul a inclus carnea in alimentatie din urmatoarele motive:in era cuaternara ,adica vremea gheturilor si a mamutilor,in acele zone friguroase trebuia sa se imbrace cu ceva si a ales pielea animalelor.dar ce sa faca cu carnea?evident nu a pradat o si:a manca to si in lipsa altor alimente si pentru ca carnea ii tinea de foame.Astfel nu a cules licheni de sub zapada,culegea fructe de padure cand era sezonul asa ca a ajun carnivor.Mai departe un alt motiv:lipsa de cunostiinte,in unele zone in care agricultura era posibila totusi omul nu sa priceput la asa ceva ci mai tarziu.Omul a aparut pe Pamant din cauza clonarii din partea unor civilizatii extraterstre,dovezi matematice cu privire la acest lucru le putem gasi in scrierile,descoperirile lui Zecharia Sitchin,despre:tablitele sumeriene,cautand informatii despre Paleoastronautica.Mai departe:animalele au si ele simtul Copasiunii,Iubirii mai ales dar si al Milei,DAR:la un nivel mai scazut,si limitanduse la propria specie.Asta se intampla din cauza ca lupta pentru supravietuire e foarte grea.animale care au mai dezvoltate sentimentele amintite sunt animalele cu care ne impartim viata si pe care in cazuribune le am educat sa se imprieteneasca cu alte specii de animale.Omul din moment ce are mai multa capacitate de a intelege si a avea sentimentele amintite,atunci datoria lui naturala este de a cultiva coerent acele sentimente,si:din moment ce fizic este vegetarian,nu e nevoit sa consume carne ,lactate,sa poarte blanuri si piele,plus: alimentele de origine animala sunt daunatoare sanatatii,exploatarea animalelor duce la dezatre Ecologice,atunci alegearea cea mai pozitiva este Veganismul. Noi suntem prea departe de a intelege aceste lucruri,deoarece conspiratie patriarhala carnivora specista,ne nimte.Lumea de exemplu nu vrea sa creada –unele persoane–faptul ca suntVegan si pot face exercitii de forta si…nu ma pot numi „firav”asa cum crede lumea despre Vegani.Am dat un exemplu ca sa vezi cate prejudecati intampin.Asa ca iti recomand sa vizitezi siteul de pe google.ro:wwwSVR.ro, WWW PETA org , sau Vegan healt.

 21. Totul depinde de noi:SUFLETUL TREBUIE DESCHIS,prin studiul noilor descoperiri.eu am fost chiar vehement impotriva vegetarianismului,desi recunosteam ca animalele sunt suflete,dar eram convins ca trebuie sa mancam carne.Am studiat lucrurile si am ajuns la concluzia ca sistemul intestinal al omului ,dentitia,si lipsa unor parti ale corpului ca:ghearele,sau picioare dezvoltate pentru a alerga dupa prada,dovedesc ca e frugivor vegetarian.omul a inclus carnea in alimentatie din urmatoarele motive:in era cuaternara ,adica vremea gheturilor si a mamutilor,in acele zone friguroase trebuia sa se imbrace cu ceva si a ales pielea animalelor.dar ce sa faca cu carnea?evident nu a pradat o si:a manca to sin lipsa altor alimente si pentru ca carnea ii tinea de foame.Astfel nu a cules licheni de sub zapada,culegea fructe de padure cand era sezonul asa ca a ajun carnivor.Mai departe un alt motiv:lipsa de cunostiinte,in unele zone in care agricultura era posibila totusi omul nu sa priceput la asa ceva ci mai tarziu.Omul a aparut pe Pamant din cauza clonarii din partea unor civilizatii extraterstre,dovezi matematice cu privire la acest lucru le putem gasi in scrierile,descoperirile lui Zecharia Sitchin,despre:tablitele sumeriene,cautand informatii despre Paleoastronautica.Mai departe:animalele au si ele simtul Copasiunii,Iubirii mai ales dar si al Milei,DAR:la un nivel mai scazut,si limitanduse la propria specie.Asta se intampla din cauza ca lupta pentru supravietuire e foarte grea.animale care au mai dezvoltate sentimentele amintite sunt animalele cu care ne impartim viata si pe care in cazuribune le am educat sa se imprieteneasca cu alte specii de animale.Omul din moment ce are mai multa capacitate de a intelege si a avea sentimentele amintite,atunci datoria lui naturala este de a cultiva coerent acele sentimente,si:din moment ce fizic este vegetarian,nu e nevoit sa consume carne ,lactate,sa poarte blanuri si piele,plus: alimentele de origine animala sunt daunatoare sanatatii,exploatarea animalelor duce la dezatre Ecologice,atunci alegearea cea mai pozitiva este Veganismul. Noi suntem prea departe de a intelege aceste lucruri,deoarece conspiratie patriarhala carnivora specista,ne nimte.Lumea de exemplu nu vrea sa creada –unele persoane–faptul ca suntVegan si pot face exercitii de forta si…nu ma pot numi „firav”asa cum crede lumea despre Vegani.Am dat un exemplu ca sa vezi cate prejudecati intampin.Asa ca iti recomand sa vizitezi siteul de pe google.ro:wwwSVR.ro, WWW PETA org , sau Vegan healt.

 22. Econinja,n-am caini,iar pisicile noastre mananca mancare obisnuita si hrana uscata.Nu cred ca le-as putea trece la hrana vegetariana,la caini cred ca e mai usor fiindca manaca si paine inmuiata in mancare gatita de noi.Bineinteles ca prefera oasele,dar nu avem intotdeauna oase.
  Tu esti vegetarian si s-ar putea sa nu-ti placa ce scriu acum.ma gandesc si eu ca poate sunt o ipocrita cand spun ca iubesc animalele si totusi mananc carne. 😦

  http://www.vegetariandogs.com

 23. O veste pentru detinatorii de caini si asociatiile Chinologice:intrati pe google.ro si scrieti:www.vegetariandogs.com – Da de gandit.Cainii mei nu o sa mai manance carnea de peste oceanic si sanatatea se vede pe ei.Mananca multe fructe,orez si am niste tipuri de hrana pe care pot sa le spun persoanelor interesate.Cainele poate trai si fara carne si inca foarte sanatos.

 24. Cu placere.sa te uiti si sunt sigura ca gasesti un raspuns.
  Econinja,voi lipsi cateva zile si s-ar putea sa nu mai intru pe internet in acest timp.In caz ca mai scrii aici,voi raspunde imediat ce am posibilitatea.
  Weekend placut!

 25. Multumesc pentru tot.Am sa ma uit pe site.

 26. econinja,n-am avut timp sa-ti raspund.Am citit si cred ca e grav ce se intampla.Nu ar trebui sa te adresezi mas-mediei,de exemplu.Astfel de fapte nu pot ramane asa,cineva trebuie sa ia masuri .
  In legatura cu petitia aia,vezi ca e si in limba romana acel site,poate ca acolo gasesti informatii mai multe despre cum sa faci petitia.
  ma gandesc ca trebuie scrisa in limba engleza si pentru asta e nevoie de ajutor de la cineva priceput.Intradevar,iti va lua foarte mult timp,dar trebuie sa incerci.Nu stiu unde anume ai putea sa mai incerci,poate doar pe site-uri despre animale,protectia animalelor.
  Succes,sunt sigura ca te descurci.
  Mai caut si eu pe net,poate gasesc ceva sa-ti fie de folos.

 27. Salut ,acum am fost in recunostere pe siteul de petitii,si am observat ca se scrie pe limba engleza.Aici e un obstacol deoarece trebuie a fac rost de cineva care sa ma ajute sa ma descurc cu limba ,sa fie petitia bilingva.nu va fi usor dar ma stradiuesc.cere timp totul.Ai gasit ce ti am trimis pe gmail?Daca vrei sa comentezi cazul te rog sa nu o faci aici in public.Spiritele Bune sa fie cu noi.

 28. Bine.Sa faci si tu petitia!

 29. binentels ca voi sema asa cum am spus.

 30. Econinja,trebuie sa semnam aceste petitii.Nu putem fi nepasatori la nedreptati si abuzuri.
  Bine,am sa-ti trimit un e-mail si vei putea sa-mi comunici ceea ai de comunicat!

 31. bine,voi semna si eu petitia.As dori sai mi dai o adresa de email.Vreau sa comunic ceva .

 32. Econinja,am citit si eu despre sticla de vin.Totusi am semnat petitia,cum sa n-o semnez ?
  Nu cred ca trebuie sa ne indoim cand e vorba de petitii pentru viata unor fiinte.vad ca stii foarte multe despre religii si traditii,nu mai vorbesc ce multe cunosti despre legile privind drepturile animalelor si mai ales nedreptatile care se fac.
  Nu cred ca esti rasist,un om care iubeste animalele asa de mult nu poate fi rasist,din contra.
  Iti doresc succes cu petitia,sunt sigura ca vor semna foarte multi oameni de pretutindeni.

 33. Fantasticf:exact petitia asta am primit o si eu.As semna o cu placere dar inca sunt nehotarat ca nu stiu ce se ascunde in spatele petitie inafara de eliberarea ei.Stii pentru ca a fost condamnata?pentru ca a cumparat o sticla de vin.personal sunt foarte impotriva alcoolului,si sunt abstinent total fata de alcool si as interzice alcoolul dar ce fac in irak e prea de tot,vezi ipocrizie:interzic alcoolul dat tot se vinde…si mi se pare exagerat sa inchizi pe cineva pentru asta.Repet insa ca nu stiu ce se afla in spatele lucrurilor.Inca ceva despre arabi:am toata stima pentru profetul Mahomed deoarece:era vegetarian ,iubea animalele,si nu discrimina femeile,ce se face azi si cu animalele si cu femeile e proasta interpretare a invataturii,plus i mi place ca a interzis alcoolul.Dar decand am auzit ce se face in Riad de exemplu ca:se face inchisoare daca cineva umbla cu cainele pe strada,pe motiv ca :”tinerii pot face cunostiinta mai usor cand au caine cu ei”,am prins oroare si mai multa fata e statele islamice,la fel ca si fata de chinezi,taranii din romania,si spanioli.ATENTIE nu sunt rasist dar trebuie sa recunoastem niste caracteristici natrionale,pe langa faptul ca RECUNOSC ca la nationalitatile amintite sunt si omaneni cumsecade,nimeni nu e de vina ca sa nascut cutare natie sau culoare.

 34. Stiu ca nu e usor sa faci o petitie.ma bucur ca te-ai hotarat sa faci petitia la care2.chiar azi am semnat o petitie,Free Roxana Saberi,o jurnalista condamnata la inchisoare in Iran sub acuzatia de spionaj pentru americani.
  http://www.thepetitionsite.com/takeaction/505401348?z00m=19758543

 35. Atentie:sa nu creada nimeni ca maine poimaine va fi gata petitia.Mai intai trebuiesc documentatii serioase .Deci aveti rabdare.

 36. Cu multa placere,econinja!
  Asteptam petitia ca sa semnam si noi!Succes!

 37. Multumesc mult.Am sa trec la actiune.

 38. Unele asociatii…Nu cred ca toate fac asa ceva.
  Sa scrii o petitie acolo unde ti-am spus,iti trimit linkul:
  http://www.thepetitionsite.com/create-online-petition

  Semneaza oameni din toata l;umea.poate ca afli mai multe informatii despre cum se trimite petitia.Sper sa o faci cat mai repede!

 39. Buna , asociatiile de protectia animalelor:nu fac nimic. Am spus o scurt pe doi,fiind realitatea trista.mai grav ca ei de multe ori elibereaza caini in padure. Da ar fi o idee excelenta sa scriu acolo o petitie dar nu prea ma descurc si nu sunt informat :nu stiu daca e pe limba engleza sau se poate si pe romaneste?Va fi semnata si de cetatenii altor tari?Asta tare ma intereseaza.Ca daca o semneaza am sa fac petitie.

 40. Buna seara,Econinja.
  Am aflat si eu despre marsul acela de pe newsletterul Care2 Causes…nca nu m-am alaturat.O voi face imediat ce plec de pe blog.
  Ma cam ingrozesc de cele spuse de tine,nu prea stim despre firmele alea si experimentele pe animale.
  Poate ca oamenii ar trebui sa stie si sa le iubeasca mai mult chiar daca sunt preocupati cu altele.E vorba de niste fiinte si nu trebuie sa le ignoram.
  Nu te-ai adresat unor asociatii de protectia animalelor?ce-ar fi sa scrii o petitie la Care2 Causes?

 41. Buna. Am o noutate,poate insa pentru unii deoarece poate deja multi dintre voi ati auzit despre asta totusi informez ca: a inceput un mars virtual impotriva experientelor pe animale.Scrieti pe google.ro:mars virtual impotriva experientelor pe animale.Alaturativa marsului,scrie la un comentariu de pe Mediafax adresa unde puteti sa va alaturati.Cautati tot acolo Mediafax,unde am un comentariu,unde insir firmele criminale,care fac mancare pentru caini si experimenteaza pe:caini,scrieti pe google in limba engleza:pet food animal testing si pe google.ro:utopia neoameni,ca sa stie lumea ce foloseste.

 42. Nu sunt nici eu prea religioasa,dar sunt botezata ortodoxa.
  Ce spui aici despre religiile alea,nu prea cunosc,dar am inteles despre ce e vorba.Se vede ca iubesti animalele foarte mult,altfel n-ai lupta atata pentru drepturile lor.
  Nu te-ai adresat Asociatiilor de protectia animalelor de aici sau din strainatate?
  ce spui tu ca se intampla la Cluj,pare de domeniul incredibilului.ma mir ca-ntrun oras mare din Europa e posibil asa ceva.
  Sper sa citeasca cat mai muti mesajul tau si,cine stie,poate vei fi sprijinit in actiunile tale.
  Iti doresc multa sanatate si putere ca sa reusesti.
  iar oamenilor care sunt asa haini la suflet,sper sa li se mai deschida inimile si sa fie mai iubitori cu toate fiintele.
  Succes!

 43. Buna, si eu doresc o viata fericita tie si tuturor,deci nu numai la ziua de paste.Eu nu recunosc religia,sunt liber cugetator dar nu ateu:cred in Paleoastronautica in dovezile despre extraterestrii,si sun atras de religia Wicca si de ori ce religie care are Compasiune ubire Mila fata de animale,fata de Natura si e Egalitarista plus nu e umanocentrista,adica:recunoaste ca omul e doar componenta Universului,a Naturii si nu „centru creatiei”.Tot asa sunt ingrozit ce fac oamenii la sarbatori cu porcii iar acum cu mielutii…exact ce se facea cu evreii si cu romii pe vremea holocaustului… Acum iti vo spune despre abuzurile conducerii din cluj ,la adresa detinatorilor de caini. in anul 1996,primarul de atunci,Gheorghe Funar,manipulat de miscari masonice din umbra a emis HCL(hotararea consiliului local),HCL nr 84 /1996 care impunea urmatoarele legi total nealocul lor,discriminatorii,si absurde,demne de istoria prostiei omenesti:”toti cainii indiferent de talie sa poarta lesa(lesa e oK…)si:botnita(!!!)”rezutatul:mai multi detinatori de pechinez au fost amendati ca nu aveau botnita la caine(!!!)deasemenea:sa interzis accesul in parc cu cainii.rezultatul:detinatorii de caini nu au avut unde sa mearga:in par nu e voie la padure trebuia jujeu,si padurea e la departare considerabila de oras.deasemenea:accesul interzis pe mijloacele de transport in comul:nerespectarea:amenda.asa ca:Toti oamenii cu ratiune,si bun simt sa si faca o imagine despre aceste lucruri grave:un caine plibat in lesa ,cu botnita,pe asfalt,in oras si…unde e miscarea ?unde poate alerga juca in voie?Si dupa saptamana de munca a detinatorului,in zilele de weekend:o plimbare la padure dar si aia:in lesa.in asa fel se descurajeaza adoptia doar cu astfel de stupizenii cine isi cumpara caine in cluj?Mai departe:primarul sa schimbat,haosul e si mai mare:pe vremea lui Funar,nu prea asculta lumea de aceasta lege,si politia primariei( pe atunci gardienii publici)era mult mai normala si intelegatoare.Acum:in s au facut niste locuri e plimbat caini,care deja suna anormal:se zice corect loc de alergat caini,ca doar il plimbi si pe trotuar…Acele locuri de plimbat caini sunt:insuficiente,locuri unde se arunca gonoiul,si neingradite in asa fel ca apar conflicte incat lumea nu stie care e spatiul marcat destinat pentru asta.primarul care a venit:Emil Boc,actualul prim ministru,are ura pe caini spunand urmatoarele aberatii comuniste:”copii mei ar dori caine ,pisica dar in bloc nu se poate” cand i sa plans un detinator de caini ca a fost amendat ca nu avea botnita la:pechinez(!!!)a zis:”blocul e pentru oameni,nu pentru caini”…el,adica Boc,dupa ce a dat liber la uciderea a mai multor maidanezi , la echarisaj,odiosul HCL a fost abrogat,DAR:totul suna frumos,insa :a fost abrogat in 2006 si a fost schimbat:adica nu mai trebuie botnita la toti,ci numai la categoria considerata:”agrsesiva”,poti intra in parc daca ai:lesa,carnet de sanatate,si obiect pentru strangerea dejectiilor(cu astea trei sunt si eu de acord),totusi:politia abuzeaza amendand mai multe persoane ca nu au botnita la:maidanezi,sunt puse table de interzicere in parc desi spune clar legea ca e voie daca ai cele trei obiecte la tine,deci tablele:alt abuz,si ramnane si si chiar sa inrait situatia cu mijloacele de transport in comun:nu numai ca nu e voie cu caini,dar cu nici un fel de animal,asa ca amenda pentru:papagal,pisica(caz real cineva a fost amendat pentru ca a avut un pui de pisica pe troleu)si evident si pentru caine.ma intreb daca nenea Ionel sau tanti Lenuta se suie pe troleu cu gaina in straita …tot amendeaza???ca doar taranii au vioe…ca ei sunt la conducere.Mai nou am aflat ca desi in noul HCL spune ca:”prin prezenta se abroga HCL 84/96…” tusi este doar un proiect,iar in biblioteca scrie clar pe calculator despre HCL85/96 ca ABROGAT.Deci concluzia e ca:nu e valabila nici o varianta si politia continua sa amendeze…deasemenea se cere plata la bloc pe caine si pe pisica si acordul locatarilor…dar nici asta nu e luata dintr o hotarare sigura,ca taranii din bloc se iau dupa lucruri neclare doar sa persecute detinatorii de caini.ce se intampla in cluj e:discriminare.Tot asa sugestie negativa pentru copii care si asa sunt speriati si isterizati de parintii anormali cu:”te dau la caine sa te manace”,sunt tablele cu caine notat cu rosu,si scris:”interzis accesul cu caini”,asta in locurile de joaca,(asa cum am spus si in parc ,in loc de copaci primaria pune:table cu caini…)ATENTIE:nu am spus sa intre cu cainii in nisipul copiilor,desi daca e vaccinat si a bland cainele are anticorpi si e sanatos sa aibe copii animale,DAR ATUNCI CE CAUTA IN LOCUL DE JOACA PENTRU COPII:betivii,care lasa mizerii dupa ei,tinerii care strica toboganele si hintile?asa ca:normal ar trebui sa scrie:”spatiu destinat exclusiv pentru copii ,accesul persoanelor cu alte scopuri e interzis”si aici se inteleg toti.Dar cum e acum e:discriminare.Dar ce sa fac dar actualul primar Sorin Apostu e nepasator cu aceasta problema …?Asa nu se mai poate si doresc sa iau masuri impotriva acestor abuzuri,pentru buna intelegere si convietuire.

 44. Si eu iti multumesc pentru explicatii.Chiar ca nu stiam nimic despre asta.
  Despre Drepturile animalelor am scris si eu pe-aici si chiar as vrea ca oamenii sa le respecte.
  Din pacate,noi nu ne respectam intre noi,atunci cum sa se respecte animalele?
  despre anul 2012 si previziunile maiasilor am citit si eu,am si postat ceva aici.mai e pana atunci si nu se stie cati vom mai fi.
  Nici eu nu stau prea bine cu timpul,ma grabesc scum.
  Poate nu ne mai „intalnim” si-ti urez de pe acum Paste fericit!(daca esti ortodox).

 45. Continui:Ai rabdare voi reveni cu acele abuzuri impotriva detinatorilor de caini,numai ca iarasi sunt grabit si ocupat,dar maine daca Spiritele Bune ma ajuta voi spune despre ce este vorba.

 46. Dai ai dreptate.La noi nu prea se ocupa lumea cu Drepturile Animalelor.Explic de ce,deoarece trebuie sa cunoastem bine motivele:de cinci mii de ani societatea patriarhala adica dominatia barbatilor,a luat Drepturile:animalelor si a instaurat:specizmul,care:imparte animalele in „comestibile”si necomestibile,si a exploatat si continua si azi ,exploatarea,deasemenea al exploatat si exploateaza irational Natura,si tot asa a luat Drepturile femeilor prin instaurarea:teocratiei,si cavalerizmului,care este insasi:discriminarea de gen,prin stabilirea rolurilor(adica:femeia scutita de muschi,de putere psihica,ajutata cand nu are nevoie,si barbatu cel care rabda cu putere totul)in ciuda faptului ca ce face unul poate sa faca si celalat (inafara de nastere si procreiere ,diferente Naturale neimpuse)Victimele acestei nedreptati de mii de ani sunt:animalele care chiar daca au constiinta si ratiune,aceste calitati sunt mai mici ca la om de aceea omul a profitat si profita de asta,in schimb TOT exista ratiune si constiinta la animal chiar daca e mai slab dezvoltata,plus sentimentele sunt la fel de puternice ca la noi iar nivelul de simturi intrec mult pe cele ale oamenilor.Din aceste cauze animalele au acveleasi Dreturi ca oamenii,si specizmul,ca si celelalte spurcaciuni patriarhale TREBUIE SA DISPARA.Profetiile lui Nostradamus precum si ale indienilor Majasi ,vorbesc de o noua era a :Veganilor,a Ecologistilor si a Egalitaristilor(Dreapta Invatatura Egalitarist Feminista), insa asta va veni dupa anul 2012.

 47. Econinjja,cu placere.ma surprinde ca cineva se gandeste si la bietele animale si cruzimea oamenilor…acum cand toti vorbesc doar de criza si de politica de care mi s-a urat!Sa-i mai tragem de maneca din cand in cand sa le-aducem aminte ca viata inseamna mai multe,nu doar ce se vede la televizor.
  Bineinteles ca nu trebuie sa uitam si de acei oameni care trebuie ajutati,dar si animalele chinuite au drepturi care nu sunt respectate.Eu as interzice oamenilor care-si chinuiesc si flamanzesc animalele,dreptul de a mai detine vreunul si ma refer aici la cai,in special.

 48. Multumesc pentru vorbele bune. Deasemenea ce srii despre cazul cu pisica,e ingozitor.Nu doresc moartea nimanui dar nu ar fi fost pacat daca criminalii aceea dementi ar fi fost ucisi pe loc;astfel de oameni eu i as deporta in Siberia ,(pacat de peisajul acela frumos…)sa munceasca pe un bon de masa,sa sa aibe tangenta cu animale sa vada ca sunt mai bune ca ei…Cu restul revin mai tarziu,acum inchide biblioteca de unde scriu.

 49. econinja,am cautat si am gasit blogul tau aici.
  http://econinja.ecosapiens.ro/
  Am vazut pozele si am recitit intamplarea cu vanatorii beti si cei care ar trebui sa aplice legea.ce sa ne miram cand la noi se intampla atatea nedreptati si oamenii sunt cam nepasatori,mai ales cand e vorba de niste animale chinuite sau omorate.Am auzit de un caz la mine in oras cu niste fiinte care-si zic oameni care au gasit sa se distreze aruncand o pisica vie in foc.Asa de mult s-au distrat ,radeau de se prapadeau cand priveau biata fiinta cum murea in chinuri.
  Crezi ca acum s-ar putea face ceva pentru animale,mai ales ca e criza asta?Slabe sperante cand pana si stapanii animalelor renunta la ele si le arunca in drum.
  te felicit pentru petitie,sper sa vada clujenii mesajul tau .
  daca vrei,scrie aici despre ce abuzuri e vorba sau lasa un link si voi scrie un articol despre asta.sa vada cat mai multi,poate vor scrie si altii ce stiu.

 50. apar cu numele econinja la toate comentariile,deci nu mai scriu Adi.Tot cu acest nume apar si la ecosapiens,iar blogul meu Ecologist se numeste Salvarea Planetei,se poate scrie pe google.ro:imagini din padurea Faget.Acolo se vad pozele mele facute in padure malul Somesului,si in cartierul manastur.Merita sa va iutati cu totii.Eu am scris petitia.Am scris fara sa se vada ca eu sunt econinja,ca sa evit discutiile in plus deoarece nu prea am timp de luptat cu toti,deci eu sunt vegetarianul mai bine zis Veganul care lupta cu acel vanator.Trebuia sa spun asta ca nu mi place sa fiu diversionist,cand nu e nevoie sa ma apar de ceva sau sa apar pe altii.Cat priveste cele scrise de g1b2i3:asa este.Din pacate multi oameni nu gandesc ca noi.Eu zic ca totusi romania e pe ultimul loc in toate,dar sunt tari care intradevar nu respecta animalele,mai ales tarile post comuniste.Acum in cluj vreau sa fac o lupta impotriva abuzurilor la care sunt expusi detinatorii de caini,din parte conducerii.Daca sunt persoane interesate de asta pot oferi informatii.

 51. Nu mai stiu nimic despre aceasta petitie,de s-ar interzice vanatoarea.
  ce fel de vanatori sunt aia care impusca cainii flamanzi si nu numai?Cred ca-s doar niste fiinte carora le place sa vada sange.Iar stapanii de animale (caini) care-si neglijeaza animalele,le lasa flamande,le inraiesc,ar trebui pedepsiti sa se invete minte.De-ar fi dupa mine,as interzice acestor oameni sa detina animale.Cunosc si eu astfel de oameni si nu-i inteleg absolut deloc.
  Din pacate,nu numai in Romania se intampla asta.Am citit ca de cand cu criza,a crescut numarul de animale abandonate. 😦

 52. Atentie doar pentru cei(cele) care sunt impotriva vanatorii de ori ce fel:i sa vedeti ce nedreptati au de suferit cainii vagabonzi fiind acuzati cum ca:”ei sunt de vina pentru pagubele aduse faunei”,nebagandu se de seama ca in fond taranii care ii infometa sunt raspunzatorii cu adevarat pentru pagube ,scrieti pe google .ro:bataie de joc la mangalia.Si intrati pe siteul Ecosapiens. apoi faceti clic pe siteu tot pe titlul cu mangalia.La discutii acolo,veti vedea ce face un vanator pe nume bogdan matei,cum nedreptateste pe un vegetarian.Plus ca sustine vanatorul ca:”e neecologic si ilegal sa te plimbi cu cainele in padure”Merita vazut meciul!Pentru Sibilla:nu cumva ai comentat tu la siteul unde arata despre Suedia unde a fost acel copil de 8 ani…stii…tu nu mai fac reclama?Cineva t ia raspuns si te sustine.Scrieti pe google:petitie vanatoare Sa vedeti ce a fost in Cluj in 15 Martie anul acesta cand vanatorii au impuscat caini in padurea Faget din cluj ,pe unul din ei lasandu l sa agonizeze 30 de minute!plus ca amenintau beti cu arma tragand focuri in aer,amenintand niste detinatori de caini. asa NU SE MAI poate!!!

 53. Stefan ai completa drepate.CAnd se adopta o asemenea lege e clar k e banul la mijloc…Eu o sa semnez deoarece inca mai sper k poate se face ceva bun si in tara asta….cel putin speranta moare ultima…….

 54. Tocmai de aceea ne-ar trebui un Che Guevara
  https://g1b2i3.wordpress.com/2008/10/08/comandante-che-guevarasimbolul-revolutiei/,ca degeaba vorbim daca nu facem nimic.De fiecare data am votat si am sperat.Macar tineretul sa o duca mai bine,desi unii o duc foarte bine,mai ales cei care au facut averi peste noapte si politicienii care-si voteaza legi.

 55. Tot ce a facut adunatura de neispraviti care a condus Romania dup 89 a fost sa distruga. Nu prea mai au ce fura si nici de unde sa isi ia spagi se pare. Vor sa castige bani aducand vanatori straini care sa se distreze ucigand animale. Trebuie sa incetam sa avem atitudinea asta pasiva si sa nu mai consideram ca nu putem face nimic.

 56. Da Cristi,sa se vaneze intre ei dar nu cu gloante adevarate.
  Nu sunt de acord cu tine cand spui ca le aratam noi cum.Inseamna ca nisci noi nu suntem mai buni.

 57. Mai bine sa se vaneze intre ei si daca nu stiu cum le aratam noi.

 58. Sibilla,stiam ca semnezi.Si eu am semnat,dar parca nu m-am vazut pe lista de semnaturi.Poate ca n-am fost atenta.Am mai spus si altora despre ea.
  La fel iti doresc si eu o duminica placuta,draga Sibilla!

 59. Macar sa incercam.Eu as interzice vanatoarea de tot.cand imi amintesc ce macel fac unii la vanatoare,sunt si accidente mortale.
  M-am inspirat dupa tine si am pus poze haioase. 🙂
  Cel putin pe mine m-au facut sa zambesc ca m-am saturat de atatea tragedii si necazuri!

 60. Am semnat !
  O duminica pe masura sufletului tau minunat, prietena draga 🙂
  Sibilla

 61. nu cred ca o sa se faca mare lucru 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: