A trecut un an si o zi

Update:de la CELLA,doua filmulete:

http://www.youtube.com/watch?v=6eBBniJy0tg

http://www.youtube.com/watch?v=-HXWvOTL0kc

Ma simt foarte vinovata pentru ca ieri,5 august 2008 am scris despre Marilyn Monroe,plecata dintre noi in 1962,dar n-am pomenit nimic despre Florian Pittis,de la a carui plecare s-a implinit tot ieri,un an.Nu stiu daca au fost emisiuni la TV sau la radio ,articole in ziare in amintirea lui,poate doar radio 3 net sa-l fi pomenit,in orice caz,sa-mi fie,sa ne fie rusine,mai ales acelora care l-au regretat asa de tare acum un an.Daca n-ar fi fost o prietena de pe net, CELLA,poate ca nici azi n-as fi stiut .Imi pare rau si incerc sa dreg putin aceasta uitare rusinoasa facand un slideshow si scriind cateva cuvinte despre Florian Pittis.

Hei! „Nu uitaţi: astăzi este prima zi din restul vieţii voastre! Trăiţi clipa!”

Florian Pittiş.

Florian Pittis si generatia in blugi

Actor, regizor, interpret de muzică folk, realizator de emisiuni radio şi fan al echipei Rapid.
Florian Pittiş s-a născut la 4 octombrie 1943, în Bucureşti. Porecla de „Moţu” a primit-o de la bunica din partea tatălui, pentru că era primul nepot şi cel mai alintat. La 14 ani, pe scena şcolii, joacă în piesa „O noapte furtunoasă” rolul Cetăţeanului turmentat.
A urmat cursurile Liceului „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti. La terminarea acestuia, îşi încearcă norocul la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC). Prima oară este declarat respins, datorită unui „R” prea puternic. După un an îşi împlineste visul. intrând la clasa actorului Radu Beligan. Pentru a fi aproape de scenă, se angajează la Teatrul Lucia Sturdza Bulandra ca electrician. Vede spectacolul „Cum vă place” (în care va şi debuta mai târziu în rolul pajului), în regia lui Liviu Ciulei, de 236 de ori. Devine actor la Bulandra în 1961, când directorul teatrului era acelaşi Liviu Ciulei.
Pittiş a fost membru fondator al Cenaclului Flacăra, având recital chiar la primul spectacol (debutul la cenaclu şi-l face cu „Problema nopţilor spinoase” de Geo Dumitrescu).
În 1965, Pittiş debuteaza în teatrul radiofonic, în serialul „Cosma”, adaptat după romanul lui Panait Istrati, în regia lui Dan Puican. Au urmat 40 de ani frumoşi la radio. În 1973, la 13 august, Florian Pittiş a devenit prezentatorul Clubului Curioşilor, de la fostul Program 3. În timp, realizează „Pittiş Show”, iar dupa 90, alături de Camelia Stănescu realizaza „Declaraie de iubire” la Radio România Cultural. Între 1998 şi 2004 a fost directorul Radio 3, România Tineret, care devine Radio3net la 1 octombrie 2004.
Vocea lui Florian Pittiş a devenit emblematică pentru „Teleenciclopedia”, cea mai veche emisiune documentar a televiziunii române ( 21 aprilie 1965). Tot în televiziunea, Florian Pittiş, Anda Calugăreanu, şi Dan Tufaru au format un trio de succes ce anima serile românilor.
În ceea ce priveste dragostea lui Florian Pittis pentru muzica, înregistreaza patru piese alături de Nicu Alifantis în anii 70. La apariţia trupei Pasărea Colibri, înregistrează trei albume: „În căutarea cuibului pierdut” (1995), „Ciripituri” (1996), „Cântece de bivuac” (1999). Apare şi pe albumul de aniversare (Vol. I şi II) a trupei Pasărea Colibri, intitulat „10 ani” (2003).
Florian Pittiş a făcut parte din francmasonerie şi funcţia cea mai înaltă pe care a deţinut-o a fost, din 2004, aceea de mare purtător de cuvânt al Marii Loji Naţionale din România.
Moţu era un suporter înfocat al Clubului Rapid. Era Preşedintele Senatului Clubului Aristocratic Rapid. Era indragostit de Rapidul anilor ‘60, cea care a luat titlul in 1967.
A fost căsătorit cu Anda. A plecat dintre noi pe 5 august 2007, la 15:15.

Vanare de vant

How many roads must a man walk down before you call him a man?
How many seas must a white dove sail before she sleeps in the sand?
How many times must the cannonballs fly before they are forever banned?

The answer, my friend, is blowing in the wind,
The answer is blowing in the wind.

Cate drumuri un om ar avea de facut pana ei sa-l considere om?
Cate mari pescarusii mai au de batut pana ajung pe nisip pentru somn?
Cate bombe vor mai sfarteca vieti intregi pan’ sa le interzicem pe veci?

Raspunsul prieteni e vanare de vant,
Raspunsu-i vanare de vant.

Cati ani poate un munte in lume trai pana marea sa-l spele intr-o zi?
Si cati ani si oameni pot vietui pana liber permis le-a fi?
De cate ori omul vede un rau si tace intorcind capul sau?

Raspunsul prieteni e vanare de vant,
Raspunsu-i vanare de vant.

De cate ori omul in sus va privi pana cerul sa-l vada-ndeajuns?
Cat de multe urechi necesare le sunt ca sa auda al drumurilor vant?
Cati mai au de murit ca sa afle in sfarsit ca oameni prea multi au murit.

Raspunsul prieteni e vanare de vant,
Raspunsu-i vanare de vant.

Posted on august 6, 2008, in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. 4 comentarii.

 1. Elisa,eu nu ma pot numi un mare fan Florian Pittis,sunt un pic mai tanarasi nu uit ca azi e prima zi a vietii mele si traiesc clipa.
  Poate ca noi cei care suntem mai aproape de capatul drumului stim ca fiecare clipa poate fi ultima si vrem s-o traim asa cum ne place,cum n-am indraznit niciodata.Cel putin asa gandesc eu !
  Si eu sunt un nimeni in lumea asta mare,dar in lumea mea sunt Gabi .Mama,sotie,femeie,pisoi,indragostita,romantica,orice,oricine.
  Multa sanatate ,Elisa.Vin sa vad ce ne mai arati din gradina ta de vis. 🙂

 2. Da,si pe mine ma reprezinta Florian Pitis si eu il iubesc si mie-mi pare rau ca nu mai este printre noi si eu il ascult la radio3net si eu sunt de varsta lui,varsta universala si eu voi muri ,dar eu sunt nimeni,pe cand Florian Pitis este si va fi mereu un simbol drag de care ne agatam in disperare,pe care-l recunoastem in noi,care traieste prin tot ce-a spus si a cantat si o mai face inca.Nici eu nu am pus pe blog desi am stiut,un prieten mi-a amintit si vreau sa spun ca in tara asta se vinde politica,agresiunea,nonvaloarea stridenta,se vand alte valori decat are Florian Pitis si nu ma mir ca media nu a amintit,nu si-a facut un crez din asta.Vom vedea la TVCultural,cine stie cand….
  FLORIAN PITIS SA-TI FIE TARANA USOARA!! 😦

 3. Daca nu ai fi scris tu,crezi ca as fi stiut ce zi a fost ieri? 😦
  Totusi si-au amintit de el! 🙂
  Poate ca au mai scris si alte ziare.Ma gandeam ca cu inundatiile astea lumea a presei a fot ocupata cu ajutorarea sinistratilor etc.
  Asa de mult imi placea sa-l ascult la Teleenciclopedia.Pe elsi inca o voce sau doua care nu se pot uita.
  Nu ma prea mai uit la TV de peste un an si nu stiu ce emisiuni mai sunt.

 4. MULŢUMESC !!!
  au fost cîteva semne , duminică … Antena 2 şi tvr cultural
  şi Gardianul … ieri … şi cam atît 😦
  şi Lilick, pe blogul ei
  3 net … da, acolo-i „acasa” lui şi vocea … zilnic … şi sîmbătă la teleenciclopedie ( încă )
  şi Tucă i-a dedicat dvd-ul de luni cu folk you … mi se pare atît de puţin
  în oceanul de „nimic” şi nimicuri din audiovizual şi media … nemeritat de puţin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: