„Dumnezeu este iubire iar omul – conştiinţă”.

Nefericirea, ghinionul şi bolile ne urmăresc întregul neam. In multe familii nu este dragoste şi înţelegere. Orice lucru aş începe, sau se alege praful de el, sau nu-1 pot duce până la capăt. Am încercat să mai câştig ceva bani (mă sufocă sărăcia), peste tot numai înşelătorii. La serviciu se fac reduceri de personal, „atârn de un fir”. Nu de mult, mama a găsit în perna pe care dormea o „făcătură”. Am aruncat-o după un ritual magic. II iert pe omul care a pus-o la cale şi-mi cer iertare faţă de Dumnezeu şi faţă de oameni pentru răul pe care l-am făcut vreodată.
Ajutaţi-mă ca toţi cei apropiaţi să-şi redobândească sănătatea, liniştea şi fericirea.
Karma personală coincide de obicei cu cea a părinţilor. Dacă în vieţile anterioare a fost ucisă iubirea, atunci şi între strămoşi cineva a comis crime similare.
In funcţie de tipul agresiunii săvârşite împotriva iubirii, se măsoară durata timpului cât omul o va purta în sine; pe cât de mare este crima pe atât de tare va murdări sufletele urmaşilor şi omul va trebui să răspundă în vieţile următoare pentru delictele lor; purificarea prin boli şi nenorociri îl va viza, în primul rând, pe el şi nu pe copii şi nepoţi.
Sensul blestemului ce apasă asupra neamului constă în agresivitatea crescută, inconştientă, împotriva oamenilor deoarece agresiunea împotriva iubirii se transformă întotdea-una în agresiune împotriva lumii şi a oamenilor. Pe cât sunt de agresiv faţă de lume înăuntrul meu, pe atât este de agresivă lumea faţă de mine. Oamenii cu un orgoliu interior crescut atrag boala şi nenorocirea. Şi oricât ar fi de ciudat numeroasele ghinioane, boli, necazuri sau blesteme îi ajută pe cei din această categorie să supravieţuiască. Prin toate acestea se realizează diminuarea importanţei şi a ataşamentului faţă de valorile umane. Atunci, impulsul apropierii de iubire şi de Dumnezeu creşte. Un astfel de neam poate supravieţui.
Cum se poate îndrepta situaţia? Primul lucru care trebuie făcut este să cultivaţi în dumneavoastră impulsul ce vă orientează către iubire şi Dumnezeu şi să-1 intensificaţi cu fiecare zi. Veţi ieşi acum din sală şi-n fiecare om ce vă iese în întâm-pinare veţi vedea Dumnezeirea. In fiece situaţie care se constituie în jurul dumneavoastră vedeţi afirmarea Divinului. Cu cât veţi simţi mai mult logica divină, chiar şi de neînţeles pentru dumneavoastră acum, cu atât veţi depinde mai puţin de logica omenească. Cu cât sunteţi mai deschisă pentru iubire, cu atât mai puţin veţi depinde de conştiinţă deoarece Dumnezeu este iubire iar omul – conştiinţă. Amintiţi-vă de toţi oamenii care v-au supărat în viaţă şi iertaţi-i. Să înţelegeţi şi să simţiţi că voinţa lor nu are nici o relevanţă. Prin înjosirea omenescului, în sufletul dumneavoastră se salveaza Divinul. Amintiţi-vă de toate momentele în care aţi strivit iubirea din sufletele celorlalţi oameni: judecându-i dispreţuindu-i, desconsiderându-i, şi retrăiţi acea situaţie păstrându-vă iubirea, anulându-vă pretenţiile. Reluaţi de zeci şi sute de ori până nu veţi simţi că dacă situaţia s-ar repeta aţi trece prin ea ca fiind cu totul alt om. Rugaţi-vă pentru copiii, nepoţii şi strănepoţii dumneavoastră pentru ca ei să-şi păstreze dragostea faţă de Dumnezeu şi să nu caute vinovaţi, oricât de dureroasă ar fi despărţirea de valorile umane.
înţelegeţi un lucru: dacă nu vă veţi schimba înăuntrul dumneavoastră, nici o rugăciune nu vă va fi de folos. Trebuie să vă schimbaţi până şi reflexele. Este greu numai la început, dar dacă v-aţi hotărât să vă transformaţi fără să vă întoarceţi din drum, întotdeauna va fi o reuşită. Noi ne schimbăm pentru a ne apropia de Dumnezeu şi nu pentru a căpăta şi mai multe valori umane. Ele vor veni după aceea singure. Cu cât sunt mai puţin dependent de fericirea omenească, cu atât mai multă pot să am din ea.
Şi încă un lucru foarte important. Mulţi sunt gata să-i ierte pe 99 dintre oamenii care i-au supărat, dar nu-1 iartă pe al o sutălea şi munca asupra sinelui este practic inutilă. Dacă iertaţi trebuie să-i iertaţi pe toţi. Dacă aţi hotărât să vă schimbaţi, această decizie trebuie să fie fără întoarcere. Şi dacă aţi luat acest drum, nu vă aşteptaţi să fiţi fericit de a doua zi. Poate fi invers. Tot ce a fost întunecat în suflet va începe să iasă, pot apărea adevărate convulsii, atât în plan fizic cât şi în* plan moral. Şi vi se va părea că ultimele resturi de fericire pe care le-aţi avut vă părăsesc.
Trebuie să înţelegeţi un lucru: de îndată ce aţi decis să trăiţi pentru a creşte Divinul din sufletul dumneavoastră deja sunteţi fericit şi această fericire nu vă va putea fi luată de nimeni, niciodată. Adevărata fericire nu va fi niciodată exterioară, căci tot ce avem în afară vom pierde. Sentimentele de bucurie şi iubire pe care le purtăm în sufletul nostru ne aduc adevărata fericire şi emană din dragostea faţă de Dumnezeu. Cu cât omul păstrează în sufletul său sentimentele de bucurie şi iubire, cu atât îi va fi mai uşor să vadă în toate principiul primordial. Şi în măsura în care îl simţim pe Dumnezeu în toate, suntem fericiţi.

Lazarev

Posted on iulie 28, 2008, in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink. 11 comentarii.

 1. ati intitulat foarte frumos -tema prezentata- si eu cred la fel ;dumnezeu este iubire ,omul constiinta…va multumesc

 2. Dumnezeu

  de Magda Isanos

  Oamenii bogati au facut icoane,
  catapitezme-aurite si strane,
  insa Dumnezeu n-a venit
  in locul astfel ingradit.

  Bogatii stateau grosi, impovarati
  si se uitau la sfintii frumos imbracati.

  In vremea asta, Dumnezeu zbura-n copaci,
  facindu-i sa-nfloreasca. Fugea la saraci,
  cerindu-le mamaliga si ceapa.
  Era cind cimpie verde, cind apa.
  Alteori se facea mic
  si s-ascundea in floarea de finic,
  ori s-apuca sa creasca-n papusoaie,
  s-ajute furnicile la musuroaie,
  sa dea pamintului mana si ploaie.

  Avea atitea de facut Dumnezeu,
  si oamenii il plictiseau mereu,
  cerind unul pentru altul rau.
  Ii auzea strigind: „Pamintul meu…”
  Ii vedea punind semn de hotar,
  ciopirtind, impartind minunatul dar.

  Atunci se supara. Pornea furtuna.
  Cu seceta si ploaie-nghetata lovind intr-una,se facea mare
  si-nfricosat,
  ca muntele cu paduri imbracat.
  Pina venea o pasare la el.
  Codobatura, sau un porumbel,
  si spunea: „Doamne, mi-a cazut puiul jos.
  Zi sa se faca iara frumos,
  sa rasara soarele si sa-l gasesc…”

  „Faca-se voia ta, sol pasaresc…”
  Si Dumnezeu punea fulgeru-n teaca
  si s-apuca alte lucruri sa faca.

 3. Mai bine erai ateu, căci ei vor fi judecaţi după conştiinţa lor. Dacă crezi în Dumnezeu cum nu ştii tu că noi nu mai puteam face NIMIC ca să fim corecţi în faţa Lui!? Pentru asta S-a sacrificat El în locul nostru… După ce L-am crezut pe Dumnezeu şi după ce am înţeles care e voia Lui… atunci urmează faptele noastre…

 4. Asa zic unii.Eu cred ca fiecare simte daca e asa sau nu.
  Da, mai este, asa simt eu..

 5. Dumnezeu mai este iubire, dar omul mai este conştiinţă !?

 6. Nu sunt o persoana religioasa aproape deloc,dar nici atee nu sunt.dupa mine,Dumnezeu e pretutindeni si ne ajuta de cate ori ii cerem ajutorul.Dar trebuie sa-i multumim si sa fim curati la suflet,sa nu facem nimic ce e impotriva lui,sa iubim tot ce exista,sa ne cerem iertare cand gresim.

 7. ,,După zilele acelea, zice Domnul, voi pune Legea Mea înlăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; şi Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu” (Ieremia 31:33)
  Ceea ce e valabil şi la tine (iertarea, iubirea…)

  Religiile sunt mii, dar Dumnezeu e doar unul. Si nu prin vreo religie ajungem la El, ci prin Isus: El este Calea, Adevărul şi Viaţa (Ioan 14:6)

 8. Nu cunosc citate biblice,dar cred ca in inima noastra e gandul vesniciei,chiar daca nu recunoastem.Ne gandim ca dupa ce nu vom mai fi fiinte vii va ramane spiritul nostru sau poate ne reinarnam intro alta fiinta,fiecare religie ne vorbeste ca vom trai si dupa moarte.
  Vom afla care e adevarul intro buna zi sau poate nu. 😦

 9. „Orice lucru El îl face frumos la vremea lui; a pus în inima oamenilor chiar şi gîndul vesniciei, macarca omul nu poate cuprinde, dela început pînă la sfîrşit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu.” – Ecleziastul 3:11

 10. M-am gandit cam ce titlu s-ar potrivi mai bine la acest text,bineinteles cuvinte de-ale autorului.Si textul este doar o mica parte dintrun capitol.Nu am rabdare sa citesc totul si cred ca este bine sa citesti cate putin cand ai timp sau chef.
  Poate ca nu sunt de acord cu tot ce zice Lazarev,insa sunt cateva chestii pe care le traiesc Si tare mult seamana cu ce zice el.Mai am si eu de lucrat in sinele meu,pe ici pe colo,poate pentru ca sunt mai aproape de finalul calatoriei mele in aceasta lume vreau sa fiu impacata cu tot ce este.
  Iti multumesc pentru cuvintele frumoase,sa fii iubit,Cristian!
  Pa!

 11. Titlul ales de tine este superb! Asa si este….Constiinta este totul…Din pacate, uitam de noi insine in momente in care nu ar trebui sa facem acest lucru…Ceea ce ai scris este profund, iar imaginile sunt superbe…Felicitari! O saptamana usoara:)PA!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: