Caldura mare.Sa ne racorim.

Parfait de vanilie

Ingrediente

6 galbenusuri
140 g zahar
1 plic zahar vanilat
esenta de vanilie
300 g smantana dulce sau frisca

Mod de preparare

Se bat cu mixerul intr-un castron in bain-marie ouale, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie iar cand amestecul s-a intarit, acesta se bate in continuare deasupra unui vas cu apa rece, pana se raceste complet;

Smantana se bate si ea pana se face frisca, si se incorporeaza in amestecul de mai sus;

Se umple forma si se lasa in congelator peste noapte;

A doua zi forma se introduce citeva secunde in apa fierbinte si parfaitul se rastoarna pe un platou.

Reteta de baza pentru inghetata

Ingrediente:

* 6 galbenusuri
* 125g zahar tos
* 2 lingurite de pudra pentru pudding (alegeti aroma preferata)
* 600ml lapte
* 1 baton de scortisoara
* 300ml frisca lichida

Mod de preparare:
1 – Bateti impreuna galbenusurile, zaharul, pudra de pudding si 150ml lapte.

2 – Puneti restul de lapte pe foc impreuna cu batonul de scortioara si fierbeti timp de 5 minute. Indepartati scortisoara si turnati amestecul de oua. Bateti pe foc, fara sa fiarba, pana se ingroasa si se omogenizeaza. Raciti.

3 – Bateti frisca, incorporand-o in compozitie. Dati la congelator timp de 3 ore; apoi, spargeti cristalele de gheata cu ajutorul unei furculite si congelati pana se solidifica. Scoateti din nou din congelator, lasati sa se inmoaie timp de 30 minute, bateti pana se omogenizeaza si congelati iarasi timp de 8 ore, sau de pe o zi pe alta.
Inainte de a servi, tineti la frigider timp de 30 minute.

VARIANTE

Inghetata cu SMANTANA
Procedati ca la reteta de baza, folosind, in loc de frisca lichida, smantana.

Inghetata cu ROM SI NUCA DE COCOS
Procedati ca la reteta de baza, adaugand 125g fulgi de cocos, amestecati cu 125ml apa calda. Lasati sa se raceasca si adaugati 2 linguri de rom alb.

Inghetata de CIOCOLATA
Procedati ca la reteta de baza, folosind in loc de frisca 175g ciocolata menaj, topita, amestecata cu 2 linguri de cacao cernuta.

Inghetata cu PIURE DE FRUCTE
Procedati ca la reteta de baza, folosind in loc de frisca 125g de fructe moi, curatate de pielite, fara samburi si amestecate cu 50g zahar pudra, pe care le incorporati in compozitie.

Cum sa scapati de transpiratiile abundente

 

Posted on iunie 24, 2008, in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Mie mi-a fost tare cald si aveam cateva poze cu inghetata,apoi mi-a venit ideea sa fac un slideshow ca sa ne racorim macar cu imaginile.Asa ca am mai cautat poze si am gasit limonada.Si cum slideshoe-ul nu mergea fara un text,am pus si reteta de inghetata,mai ales ca si eu obisnuiam sa fac.
    Forevergreen,sunt cam ocupata si nu prea am timp sa-mi vizitez prietenele.Iti multumesc ca ai trecut pe la mine.

  2. Utile retete pentru toata lumea si o muzica frumoasa, tonica!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: