Azi e Ziua Mondiala a Mediului

Update:Isabellelorelai ne spune ca azi e Ziua Inaltarii.Ne mai spune ca niste copii au nevoie de ajutorul nostru.

Ziua Mondiala a Mediului instituita în 1972 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite pentru celebrarea Conferintei „Ecologia Umana” de la Stockholm si reprezinta elementul cel mai important al Programului Ecologic al Natiunilor Unite (UNEP). Aceasta zi se sarbatoreste în ziua de 5 iunie a fiecarui an si constituie un prilej pentru institutiile guvernamentale, administratiile locale, asociatiile de tineri, organizatiile nonguvernamentale, întreprinzatori, industriasi, inclusiv mass-media de a se mobiliza prin manifestari comune menite sa atraga atentia asupra necesitatii protejarii factorilor de mediu. Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezinta un binevenit semnal si un îndemn de a actiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lasa nealterat generatiilor viitoare.

Ce poate face oricare dintre noi pentru mediu?

Sa mearga pe jos, cu bicicleta, cu rolele sau mijloacele de transport in comun in locul autoturismului propriu ; Sa nu arunce gunoaiele pe jos nici in orase, nici cand sunt in mijlocul naturii ; Sa recicleze ceea ce se poate recicla : hartia, metalul, plasticul, sticla, bateriile ; Sa planteze un copac, sau sa aiba grija de plantuta verde din ghiveci ; Sa repare ceea ce este stricat ; Sa doneze ceea ce nu ii mai foloseste ; Sa economiseasca hartia. Se poate scrie/lista pe ambele fete ale unei coli! Sa economiseasca energia electrica si apa ; Sa invete un copil despre natura si felul in care o poate proteja;Sa sprijine activitatea unei organizatii de protectia mediului .Tot azi e si ziua surorii mele mici.

Posted on iunie 5, 2008, in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

 1. Am uitat sa-ti spun ceva.Mi s-a spus ceva de Antena 3!Legat de stiri,revista presei,parca.
  Ce oameni!Ei nu vorbesc tot despre ce aud la stiri sau citesc in ziare?Si nici macar n-am copiat articolul,am dat doar link-ul.
  Pai nu trebuie pusi la punct mizerabilii astia?Se leaga de cel slab si batut de soarta.Nu inteleg de ce nu se iau de cei ca ei.

 2. Stiam ca esti si ecologista.Esti o salvatoare de vieti si iubitoare de natura.
  Iti multumesc pentru urari.
  Am fost pe forum pana de curand.Am vrut sa pun un subiect pe care l-am gasit intrun newsletter pe care il primesc si am fost intampinata cam „neprietenos”.Asa ca am raspuns si eu.Nu stiu de ce am facut-o,poate pentru ca acele persoane au comentat la subiectul meu desi spun ca nu le intereseaza ce scriu acolo.
  Isabellelorelai,ti-am spus de la inceput ca vreau sa ajut.Vad ca pe blogul acela umanitar nu a comentat nimeni ca sa ma jigneasca.Poate ca au si ei putin bun simt?
  Pe maine!

 3. isabellelorelai

  LA MULŢI ANI, Sora lui Gabi! 😀 Sănătate, fericire şi noroc!
  .
  Eu sunt ecologista model. Jur.
  Gabi, mulţam de ajutor.

 4. CELLA,iti multumesc pentru urarile de ziua surorii mele mici.E mult mai mica decat mine,face parte din generatia decreteilor.Azi a implinit 40 de ani.Am ingrijit-o,am iubit-o si cu sora mea mijlocie care e de varsta apropiata de a mea.Si tie si surioarei tale vadoresc multa sanatate alaturi de cei dragi.
  Te inteleg ca esti suparata pe cei care se arata mari iubitori de mediu doar in anumite zile.In rest,ei taie la copaci sa faca loc constructiilor,taie padurile-pana siin rezervatiile naturii au facut vilute ca sa stea la aerul cel mai curat si sa-l polueze si acolo.Cand imi amintesc ce am vazut ,ce am citit ca s-a intamplat in rezervatiile ecologice de la munte,Delta,in parcurile din orase si spatiile verzi dintre blocuri,ma apuca disperarea.Avem si noi un parc in oras,cel mai vechi parc si au taiat copaci sa construiasca o magaoaie de pizzerie(cred ca mai multe pizzerii).Stii ca-mi dau lacrimile de multe ori cand trec pe-acolo?
  Numai bine iti doresc si ma bucur sa cunosc oameni care pretuiesc viata,mediul in fiecare zi.

 5. ” LA MULŢI ANI ” !!! surioarei tale mai mici orice vîrstă-ar împlini,pentru că-i mai mică tot surioară rămîne o viaţă întreagă 😆
  am şi eu , d-aia zic ,
  să fie sănătoasă şi să vă bucuraţi una de cealaltă că-i mare lucru,bun lucru şi mîngîietor

  cît despre ziua aia a mediului … la mine-i toată ziua fără să o marchez prin ceva special … aştia cu zilele lor … prilej să se arate iar la tv.plantînd pomişori şi adunînd gunoaie în uniforme ştoc 😉
  mi-a dat-o mama în cei 7 ani ( o vorbă-acolo şi asta că lucrez de 50 să o şlefuiesc,tot adăuhînd zilnic la cei 7 )
  ziua mediului la mine-i ziua bunului simţ şi-a respectului pentru minunile date de Dumnezeu , alea de care unii-ş bat joc şi se fac că le respectă după calentare O.N.U.

  SĂ NU MĂ ÎNŢELEGI GREŞIT !!!
  sunt furioasă ştiu eu pe care oameni , tu doar îmi arătaşi cu degetul spre ei ,să-mi amintesc cum murdăresc tot în jur şi cum taie pădurile şi cum i-aş lua la împins vagoane

  oricum , citesc iarăşi sfaturile , să mă calmez , că tot nu rezolv nimic , apoi am să ud grădina şi am să mă uit înspre pădure
  o zi a mediului liniştită

  şi din nou ” LA MULŢI ANI” ! ŞI MULTĂ SĂNĂTATE SURIOAREI TALE
  şi ţie , alături de toţi ai tăi

 1. Pingback: Copacul « Isabellelorelai’s Weblog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: