Povestea MargareteiMargareta, legenda si simbol
Legenda spune ca Margareta era o printesa deosebit de frumoasa, care fusese promisa la nastere Imparatului Florilor. La varsta de 16 ani, Margareta se indragosteste de un print nespus de frumos si nespus de viteaz. Cei doi se iubesc si planuiesc sa fuga impreuna pentru a se putea casatori si pentru a scapa de promisiunea facuta Imparatului Florilor.

Imparatul Florilor afla si il provoaca pe print la duel. Cei doi se bat in sabii si palose 3 zile si 3 nopti si in final printul este ucis. Speriata si indurerata, Margareta fuge in munti, iar Imparatul Florilor fuge pe urmele ei. Dandu-si seama ca nu are scapare, Margareta se roaga, plangand, sa moara mai bine decat sa fie a Imparatului Florilor. Ruga ii este ascultata si Margareta moare, iar lacrimile ei sunt transformate intr-un sirag de perle.

Indurerat si dandu-si seama de greseala facuta, Imparatul Florilor o transforma pe Margareta intr-o floare alba, pentru ca aceasta sa poata trai vesnic fara ca cineva sa o poata atinge.

Limbajul Margaretei
Margareta inseamna soarta, este un simbol al puterii destinului si a puterii dragostei. Barbatul care daruieste cadou unei femei o Margareta are sentimente nobile fata de aceasta si intentii de casatorie. Femeia careia ii plac Margaretele este o femeie simpla, fragila, care crede in dragoste si in puterea acesteia.

Numele de Margareta
Margareta este un nume care sugereaza idealism si simplitate. O persoana cu numele de Margareta va crede in dragoste si in destin si va considera ca dragostea inseamna daruire cu totul.

Margareta este folosita in magia zanelor, pentru a lucra cu zanele si elfii. Daca veti pune o coronita de margarete pe un copil, aceasta va impiedica zanele sa-l ademeneasca si sa-l ia cu ele.

In Crestinism,margareta a devenit floarea St. Maria Magdalena si i s-a spus Maudelyn sau Maudlin Daisy, (Floarea Inocentei).
O legenda celtica spune ca margaretele sunt spiritele copiilor care au murit la nastere.Pentru a alina suferinta parintilor,Dumnezeu a raspandit margaretele pe tot pamantul.Aceasta legenda sta la baza simbolului de floare a inocentei.
In antichitate,margareta a fost dedicata zeitei femeilor,Artemis,iar in Evul Mediu,margareta a fost folosita ca leac in dementa,varsat,tumori,galbinare si boli de piele.


Posted on mai 31, 2008, in povesti and tagged , , . Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. Nici eu n-am stiut,Isabellelorelai.Am aflat cand cautam poze frumoase cu margarete.
    Am avut un buchetel de margarete salbatice.L-am cumparat de la o batranica.Mi-ar placea sa le culeg eu. 🙂

  2. isabellelorelai

    Nu ştiam… Mulţumesc, Gabi. Mă duc după margarete.

  1. Pingback: Poveste parfumată cu margarete si maci de câmp « my heart to your heart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: