Vine circul!

“Mitza! Vine circul la noi in oras!” a strigat Adi urcandu-se in copac.Mitza,m-ai auzit?”a repetat el nerabdator. Mitza tocmai atunci l-a auzit-se juca cu catelusul Fluffy si alerga de colo-colo.
“Am auzit1Vine circul la noi in oras!Abia astept sa mergem la circ!
“Iti amintesti cum a fost data trecuta cand ne-am dus la circ?Ce mult ne-am distrat de clovnii cu nasurile rosii si papucii cu varfurile in sus.Iar leii si calutii…cum ascultau de dresoarea lor.Mai stii ce ne-am speriat cand un leu s-a enervat si a vrut sa muste din batul dresoarei?
Abia astept sa-i vad si pe trapezistii care parca zboara dintr-o parte in alta a cupolei circului.Precis vor veni multi copii-poate ne vom intalni cu colegii nostri.
Abia astept sa manac vata de zahar ca numai cand vine circul se gaseste.
Maine mergem sa vedem animalele si cum se instaleaza circul?
Cum sa nu mergem?ii chemam si pe Tina,Raul ,Nati si Andreea sa vina cu noi sa vedem animalele si sa le dam biscuiti.”

Oare unde si cand a avut loc primul spectacol de circ?
In Roma antica .Era un fel de stadion mare caruia i se spunea Circus Maximus .Asa de mare era ca incapeau pana la 250.000 de oameni,un sfert din populatia Romei.La inceput au avut loc curse cu care de lupta trase de patru cai si lupte cu gladiatori.Aceste curse erau cea mai populara forma de distractie a romanilor.Populatia Carele care participau la curse se deosebeau avand culori diferite:rosu,alb,verde si albastru,reprezentand vara,iarna,primavara si toamna.Oamenii pariau pe cineva si erau asa de fanatici ca se lasa cu bataie,chiar si cu morti.
Acum n-a mai ramas mare lucru din Circus Maximo.Doar cateva ruine in iarba.

La circul Globus ,sambata, pe 10 mai, de la ora 15:00 va avea loc o prima reprezentatie a celui mai nou show de la Circ & Variete Globus:spectacolul “Padurea fermecata”.

Sper sa mearga cat mai multi copii sa vada acest spectacol de circ.Artistii de circ vin cu noi puneri in scena a ceea ce tinde sa devina marca inregistrata: spectacolele execptionale, de mare avengura ce pun in valoare adevarate talente din lumea circului si nu numai. Padurea fermecata este un spectacol feeric, situat la un nivel artistic comparabil cu cele mai stricte standarde mondiale, un show nealterat de influentele nefaste ale kitschului ridicat la nivel de arta.

Posted on mai 8, 2008, in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: