Copii vanduti ca sclavi

muncitori

Multi baietei si fetite sunt norocosi si fericiti pentru ca au mama si tata,frati si surori si sunt cu totii impreuna.Ei merg la scoala,au timp sa se joace.Sunt fericiti.
Dar sunt fetite si baieti mai putin norocosi.In fiecare an mii de copii sunt despartiti de parintii si fratii lor,nu mai merg la scoala,n-au timp de joaca si poate ca nici nu stiu ce este joaca.Ei sunt pusi sa munceasca in fabrici,pe camp,pe santiere,in ateliere si sunt tratati cu cruzime .Acesti copii nu au copilarie ,nu au speranta.Ei plang si nu-i alinta nimeni.
Multi dintre acesti copii sunt vanduti ca sclavi chiar de catre parintii lor care scapa de o gura in plus si fac rost de niste bani.
In tarile sarace copiii incep sa munceasca chiar de la 4-5 ani . Milioane de copii din intreaga lume traiesc fara a li se respecta drepturile pe care le are orice copil.Dreptul de-a avea hrana,apa curata,ingrijire medicala,conditii decente de viata.dreptul de-a fi impreuna cu familiile lor sau in centre de ingrijire pentru a fi feriti de abuzuri fizice si psihice.Copiii trebuie sa mearga la scoala,au dreptul la educatie si…au dreptul la joaca.
Si cand te gandesti ca sunt copii care lucreaza in fabrici de jucarii,copii care fac multe jucarii fara a se juca vreodata cu ele.

Mii de copii din sud-vestul Chinei au fost vânduţi ca sclavi precum „verzele”, pentru a munci în cele mai prospere zone ale ţării, cum ar fi provincia sudică Guangdong.

Anul trecut, autorităţile din China au lansat o acţiune naţională de combatere a exploatării copiilor şi a sclavagismului, după ce presa a scris despre sute de fermieri săraci, copii şi persoane cu handicap forţaţi să muncească în fabrici şi mine din provinciile Shanxi şi Henan.

„Piaţa copiilor sclavi (în provincia Sichuan) a fost creată de şeful unei bande locale, formată din 18 persoane, care gestionează între 50 şi 100 de copii sclavi. Copiii au în general între 13 şi 15 ani, însă pot părea mai mici de 10 ani”.

Potrivit ziarului citat, 76 de copii din districtul Liangshan au fost daţi dispăruţi din februarie, 42 dintre aceştia fiind plecaţi deja din regiune pentru a munci.

Cei mai mici copii descoperiţi pe piaţa muncii aveau între şapte şi nouă ani.

Potrivit unui contract, dat publicităţii de un reporter sub acoperire, un copil muncitor este plătit cu 3,5 yeni (adică 0,50 dolari) pe oră şi trebuie să muncească cel puţin 300 de ore pe lună.

„Aceşti copii sunt robuşti şi pot face munci grele”, a spus unul dintre cei care răspund de aceşti copii exploataţi, în timp ce a tras o fetiţă plăpândă lângă el.

Potrivit agenţiei de ştiri Xinhua, guvernarea districtului a trimis oficiali pentru a-i salva pe copii, însă unii dintre ei au refuzat să plece.
Posted on aprilie 30, 2008, in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: