Romania,o tara frumoasa si trista

Poze din Romania de pe net.

Cati oameni vor mai locui in Romania peste cativa ani?Populatia globului creste,depaseste deja 6 miliarde de oameni (in luna mai va ajunge la 6.666.666.666).E firesc atunci ca populatia Romaniei sa scada in fiecare an?E firesc sa fie asa cand in Romania numai cativa traiesc normal sau decent mai bine zis,iar un grup restrans de oameni traieste chiar bine si foarte bine.De ce sa se mai nasca copii aici unde se moare cu zile si e un chin sa traiesti .Cati romani traiesc la limita si sub limita saraciei?Stiti ca aproape trei milioane de romani traiesc in saracie absoluta?

Table 001. Total Midyear Population
----------------------------------- ---- --------------------
Country or area           Year      Population
----------------------------------- ---- --------------------

Romania               1995      22,692,830
Romania               2000      22,451,921
Romania               2005      22,329,977
Romania               2010      22,181,287
Romania               2015      21,960,898
Romania               2020      21,648,028
Romania               2025      21,260,138
----------------------------------- ---- --------------------
Source: U.S. Census Bureau, International
    Data Base.

Dupa cum se stie demult,imediat dupa anul `90,mai ales dupa ce protestatarii din Piata Universitatii(13-15 iunie 1990) au fost alungati intrun mod violent de catre ortacii chemati sa „apere” democratia,tinerii au inceput sa plece cat mai departe de tara lor.Au urmat plecarile pentru reintregirea familiilor si,de cand saracia a depasit orice inchipuire,multi au ales sa plece in cele patru zari sa munceasca pentru familiile lor.Si-au lasat copiii,parintii,fratii si au plecat…Sunt multe povesti triste romanii plecati cat si despre cei ramasi.

Vino Doamne,Valy Sterian

Posted on aprilie 20, 2008, in povesti and tagged , . Bookmark the permalink. 8 comentarii.

 1. Asta speram si noi.sa se schimbe mentalitatea romanilor incepand cu a celora care ne conduc.
  Un exemplu e chiar legea pe care a propus-o prefectul capitalei care vrea eutanasierea cainilor fara stapan.
  http://www.mediafax.ro/social/propunere-legislativa-eutanasierea-cainilor-va-fi-permisa-esti-de-acord-6067061
  Chiar daca sunt oameni muscati de animale (nu numai de caini), un om normal, un om civilizat nu poate fi de acord cu asa ceva.Mai mult, un om nu trebuie sa chinuiasca, sa tortureze un animal.La fel de usor ar putea ucide si pe un semen de-al sau.
  Poate ca cei care spun ca trebuie schimbata mentalitatea romanilor, ar trebui sa dovedeasca ca sunt mai buni, participand vineri la mitingul din Bucuresti impotriva legii criminale.

 2. atita timp cit nu se schimba mentalitatea in romania nu se va schimba nimic;si totul trebuie sa se schimbe de la guvern;asa ca sperati voi toti optimisti degeaba

 3. Sfinx,si tu faci parte din acei oameni deosebiti care spera si nu se resemneaza.Poate ca sunt mai multi decat banuim noi,mai ales tineri.Chiar vreau sa sprijin dupa puterile mele niste tineri verzi ca si mine. Ziua cea mai verde
  http://ziuaceamaiverde.copaculdehartie.ro/limesurvey/index.php?sid=63192&newtest=Y

 4. sigur ca va fii bine, atat timp cat inca exista Oameni deosebiti ca voi care spera, nu renunta, nu se resemneaza, se implica si iubesc pe Dumnezeu, e un semn bun, simt eu ca destinul tarii noastre e altul, si ca numai impreuna vom reusi, azi cativa, maine inca….pana vorrasarii zori de zi limpezi pe cerul Romaniei 🙂
  mesajul Sfintei zi de Luni a Saptamanii Mari a Patimilor este, sa fim alaturi de semenii nostri, sa fim milostivi, sa daruim…
  Dumnezeu sa fie cu noi toti !
  Sibilla

 5. Isabellelorelai,am observat si eu acelasi lucru.Sa speram ca ne vom reveni,chiar daca nu voi apuca acea zi,macar sa vad semne mai multe.Astazi am vizitat si am primit vizita unor oameni deosebiti si am inceput sa sper din nou ca va fi mai bine.

 6. isabellelorelai

  Gabi, un fel de gând la gând. Din păcate, nu cu bucurie. Eu tot mai sper că ne vom reveni.

 7. Stiu ca se poate si mai rau 😦 ,de cativa ani e din rau in mai rau pentru cei mai multi dintre noi.Ne ma pedepseste si natura,bolile ne macina,bine ca nu e mai rau imi spun.Mai ales cand aud despre necazurile altora.Noi suntem norocosi intro privinta.

 8. se poate si mai rau 😦 viata e grea in romania si nici nu ai nici un viitor !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: