Casa Poporului inscrisa cu trei recorduri in Guiness Book

Palatul Parlamentului a fost înscris cu trei recorduri în World Records Academy – pentru cea mai mare, cea mai scumpă şi cea mai grea clădire administrativă din lume, se arată pe site-ul Worldrecordsacademy.org.

Palatul Parlamentului are o suprafaţă totală de 330.000 de metri pătraţi, fiind astfel cea mai mare clădire administrativă, pentru uz civil, din lume. De asemenea, aceasta este construită din 700 de tone metrice de oţel şi bronz, un milion de metri cubi de marmură, 3,5 de tone metrice de sticlă şi 900.000 metri cubi de lemn.

Palatul Parlamentului este şi cea mai scumpă clădire administrativă din lume, cea mai recentă estimare (din 2006) fiind de aproximativ 4 miliarde de dolari. Clădirea a fost construită exclusiv cu materiale româneşti.

Anca Petrescu, arhitecul clădirii, a condus o echipă de 700 de arhitecţi şi 20.000 de oameni care au lucrat la ridicarea imensei clădiri. Palatul Parlamentului, cunoscut sub numele de „Casa Poporului” înainte de Revoluţie, are dimensiuni de 270 de metri pe 240, 86 de metri înălţime şi 92 de metri sub pământ. Are 12 niveluri la suprafaţă.

Cartea Recordurilor Guiness înscrie construcţia pe locul II în lume după Pentagon – cu o suprafaţă desfăşurată de 330.000 metri pătraţi si pe locul III ca volum, cu 2.550.000 metri cubi.

Posted on aprilie 5, 2008, in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Imi pare rau ca dupa atata suferinta, apoi prea mare sperante, ss-a ajuns la o situatie atat de grea, la o degradare, decadere a noastra.Din pacate, copiii, tineretul au de suferit cel mai mult, cred ca viitorul nostru e cam negru.

  2. da s-a construit pe vremea lui ceausescu cu munca poporului ,din banii poporuluidar se vede , a ramas dar toti cei ce au urmat dupa revolutie ce au facut -au facut din copii nostri slugi in lumea toata ,s-au imbogatit ei ,si-au trimis copii lor la studii in strainatate, cu ce ma incalzeste pe mine ca se poate calatori oriunde …..cu ce sa calatoresc cind pensia mea este de 600 ron,mi-a plecat copilul cu facultate la cules portocale si alte cele in spania .au interpretat si aplicat democratia doar in folosul lor si alor celor apropiati, au vindut si distrus fara discernamant . nu au fost in stare sa foloseasca toti banii de la uniune dati indiferent pe ce domeniu.de ce-fiindca poti sa ai un proiect beton ,daca nu gasesti ocale pe care o partedin banii ce-ti revin. pentru proiectul tau nu ajunge in buzunarul unui politician nu obtii aprobare pentru proiect. cu scoala romaneasca recunoscuta de astfel au facut si fac experente si pana la urma vom ajunge si noi un neam de prosti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: