A fost odata femeie

Saptamana trecuta,Elena a intrat pentru prima data in Sectia Cronici a spitalului judetean.O colega o rugase sa duca un pachetel cuiva internat acolo.Avea o strangere de inima si un nod in gat.Auzise ca acolo sunt oameni foarte bolnavi ,chiar muribunzi.Dar trebuia sa mearga acolo,nu putea sa o refuze pe colega ei.

Sectia Cronici se afla la parter.Usa era inchisa si nu se vedea nici un semn de viata.Cum a apasat clanta,usa s-a deschis si atunci a simtit mirosul.Mirosul de urina si de moarte,mirosul acela care-ti patrunde pana in maduva oaselor si de care nu mai scapi daca nu-l accepti.

Dintr-un salon a iesit o femeie tanara ,era chiar vecina ei,Ana-Maria,studenta la medicina.S-au salutat si Elena a vazut lacrimi in ochii Anei-Maria.De ce plangi?Ai pe cineva apropiat internat aici?Nu, a raspuns Ana-Maria.Am vazut-o pe tanti Iza.De aia plang.Vorbesti de doamna Iza,femeia aceea frumoasa de la etajul trei?Da,uite-o acolo in patul de la geam.

Elena a stiut atunci de ce avea nodul in gat si inima cat un purice.Fiinta aceea din patul de la geam nu mai era femeia pe care o stia,femeia frumoasa,puternica,femeia care construise ,femeia care indrumase atatia tineri ajunsi acum specialisti.In patul de la geam se afla un schelet imbracat in piele cu doi ochi mari si cu un zambet misterios.S-a apropiat de ea.Iza a intins mana catre Elena. I-a luat mana,o mana rece ca gheata.I-a tinut-o cateva minute si a mangaiat-o usor pe crestet.Iza zambea,parca era fericita.Oare de ce zambea?Ce era in mintea ei?

Din pacate,nimeni nu stie si nici nu va stii vreodata de ce zambeste Iza care cu un an in urma inca era femeie.Acum era doar un schelet imbracat in piele ,cu doi ochi mari si un zambet misterios.

Posted on martie 13, 2008, in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. Iti multumesc ca imi lauzi blogul.Cand mi l-am facut nu stiam mare lucru despre blogging,am vrut doar sa scriu ceea ce simteam si asa mi-a venit mie sa-mi numesc blogul.L-am gandit ca un fel de legatura intre suflete care simt la fel.

  2. blogul tau e tare .. daca ar avea si un nume mai usor de retinut ar fi perfect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: