Viitoarea Arca a lui Noe

Despre arca lui Noe putem citi în Biblie, în cartea lui Moise. Acolo putem citi că Domnul văzând stricăciunea oamenilor, i-a părut rău că a creat omul, aşa că s-a decis să distrugă tot ce a creat până atunci. Domnul a poruncit lui Noe să ia din fiecare animal câte o pereche, din păsări câte şapte perechi şi să-i ducă pe arcă, ca să fie din nou animale pe pământ şi după potop. După potop, Domnul a promis lui Noe că niciodată nu va mai şterge omenirea de pe pământ cu apă, şi a creat primul curcubeu pe cer .

Luna va adaposti viitoarea Arca a lui Noe

Oamenii de stiinta au inceput sa planuiasca o adevarata „Arca a lui Noe” care sa fie localizata pe luna. ‘Arca’ va contine informatii ADN, embrioni si tot ceea ce poate fi considerat esential pentru viata si civilizatie, in cazul in care pe Pamant ar avea loc o catastrofa care sa puna in pericol intreaga umanitate.

Daily Telegraph informeaza ca banca in care se vor aduna toate aceste date va furniza supravietuitorilor de pe Pamant toate informatiile necesare pentru reconstructia speciei umane. O prima versiune a arcii ar contine baze de date continand secvente de ADN si instructii pentru topirea metalelor si cresterea plantelor. Banca de date ar trebui sa fie ingropata intr-un cavou chiar sub suprafata lunara, unde ar fi pazita de roboti.

Transmitatorii vor trimite datele unor receptori foarte bine protejati de pe Pamant in cazul catastrofei, iar daca acestia vor fi distrusi la randul lor, arca va continua sa transmita informatiile pana cand noi receptori vor fi construiti. Cavoul ar putea fi imbogatit pe parcursul lucrarilor pentru a include materiale precum microbe, embrioni de animale si seminte de plante, precum si relicve culturale.

Pentru a afla daca organismele vii ar putea supravietui in cavoul lunar, oamenii de stiinta de la Agentia Spatiala Europeana spera ca vor putea face expermente cu ecosisteme bacteriale si plante in urmatorul deceniu. Astfel, primele flori vor putea fi crescute in anii 2012 sau 2015. Cercetatorii cred ca lalelele sunt ideale pentru ca pot fi inghetate si transportate pentru distante foarte mari pentru a fi crescute in conditii dintre cele mai commune, fara ingrijiri speciale. Combinate cu alge, o atmosfera artificiala inchisa si sol lunar imbogatit chimic, s-ar putea pune bazele unui ecosistem.

Oamenii de stiinta prevad postarea primei baze de date experimentale pe luna nu mai tarziu de 2020 si ar putea sa aiba o durata de viata de aproximativ 30 de ani. Arhiva completa va fi lansata abia in 2035.

Banca de date va fi ingropata sub roca pentru a fi protejata de temperaturile extreme, radiatii si vidul lunar. Ea va fi alimentata cel putin in parte cu ajutorul energiei solare. Informatia stocata va fi tinuta in araba, chineza, engleza, franceza, rusa si spaniola si va fi legata de un transmitator care va emite pentru circa 4.000 de receptori de pe Pamant care pot asigura adapost, mancare si apa pentru supravietuitori.

In nevoia de a construi o „Arca a lui Noe” lunara, oamenii de stiinta au plecat de la presupozitia ca, asa cum in trecutul sistemului solar si pe planeta noastra, catastrofele provocate de meteoriti au fost ceva comun, ne putem astepta si acum la ceva similar. Multi cercetatori cred chiar ca dinozaurii au disparut tocmai datorita unui impact violent cu suprafata terestra a unui meteorit acum 65 de milioane de ani.

Cu toate acestea, pentru a construi o adevarata arca, oamenii de stiinta sunt constienti ca trebuie construita o baza, intrucat numai oamenii ar putea pune la punct toate lucrurile necesare unui laborator genetic. Cercetatorii de pe Luna ar putea duce mai departe experimentele genetice ce au loc pe Pamant, dar le-ar putea adapta pentru conditiile speciale de pe Luna.

Ideea de a construi, o arca a fost luata in discutie luna trecuta de catre William Burrough si Jim Burke la simpozionul cu tema: „Solutii spatiale la provocarile globale ale Pamantului la Universitatea Spatiala Internationala din Strsbourg, Franta.

Posted on martie 12, 2008, in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: