Evolutia si istoria omenirii

understanding-of-evolution

Understanding of evolution
Evolutia si istoria omenirii.
(sursa imagine)

Teoria darvinista.
Istoria lumii este , de fapt, istoria omului, de la prima aparitie a Homo Sapiens si pana in prezent.Istoria umanitatii este marcata atat de aparitia treptata a descoperirilor si inventiilor, cat si de schimbari bruste-schimbari de paradigma si revolutii-care cuprind epocile evolutiei materiale si spirituale ale umanitatii.
Istoria umanitatii, dupa perioada preistorica, inca din antichitate a cunoscut inventii independent de zonele geografice, in ceea ce priveste scrierea, aceasta a creat infrastructura pentru transmiterea cu exactitate a cunostintelor si, prin urmare, raspandirea si imbogatirea cu cunoastere.Scrisul, la randul sau a devenit necesar pentru izbucnirea Revolutiei Agricole care a dus la dezvoltarea civilizatiei, adica la comunitati stabilite in diverse locuri , ceea ce a dus la aparitia diversitatii de activitati.
Astfel au aparut si mijloacele de transport care s-au dezvoltat din ce in ce mai mult, aparand rivalitati si conflicte intre comunitati, ceea ce a dus la aparitia statelor din ce in ce mai mari si chiar a imperiilor.
In Europa, caderea Imperiului Roman de Apus(anul 476) inseamna sfarsitul antichitatii si inceputul Evului Mediu.
O mie de ani mai tarziu, la jumatatea sec.XV, inventia revolutionara a lui Gutenberg, masina de tiparit, a avut o contributie la sfarsitul Evului Mediu si aparitia perioadei moderne din istorie, Renasterea europeana si Revolutia stiintifica.
In sec.XVIII, acumularea de cunostinte si tehnologii, in special in Europa, a atins un punct culminant ceea ce a dus la „explozia” Revolutiei industriale.
De atunci, acumularea de cunostinte tot mai multe, tehnologii, comert si-concomitent cu acestea-puterea distructiva a razboiului, au avut o crestere geometrica, ceea ce a dus la oportunitati si pericole cu care se confrunta acum omenirea care traieste laolalta pe acest pamant.

Fiecare epoca a omenirii are partile ei frumoase, dar predomina ura, lupta pentru putere,tradarea,razboaiele,exploatarea omului, mai ales datorita ignorantei sale, desfraul, lipsirea de libertate.Omul a evoluat mult, descoperirile au dus la aflarea multor taine, unii cercetatori spun ca deja suntem intr-o noua etapa a evolutiei speciei, etapa Indigo.(despre copiii Indigo).Se spera ca acesti oameni noi vor reusi sa salveze omenirea si planeta.Speranta.

Evolutia si istoria omenirii.


Posted on martie 9, 2008, in imagini, Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. 19 comentarii.

 1. corect ………..

 2. La fel am gandit si eu cand am gasit poza.

 3. Super tare ‘evolutia in imagini’, adevarata si foarte concisa.

 4. omul nu a evoluat asa..pana i io stiu si am 13 ani..omul a fost facut de DUMNEZEU

 5. tr………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………pwp

 6. Despre acesti copii am aflat si eu din cele citite,poate ca unii dintre noi sunt chiar indigo fara sa realizeze asta.daca vrei sa afli mai multe despre ei,citeste aici:https://g1b2i3.wordpress.com/2008/01/01/2008-si-copiii-indigosperanta-noastra/

 7. Asa spun cei care se pricep la tot ce tine de om/omenire.Rasa umana s-a transformat de-alungul timpului, iar viitorul nostru si al planetei e in pericol datorita noua,in primul rand.Copiii indigo sunt majoritatea copiilor care s-au nascut in acesti ani,trebuie doar sa-i observam.

 8. am tot citit despre copii indigou si am fost foarte interesata despre acesti copii
  vreau sa aflu mai multe

 9. Am si eu o intrebare cum adica copii indigou vor salva lumea

 10. Cu placere.Sper sa iei 10,dar si sa retii ce e important in articol.
  Bafta!

 11. mersi mult sper ca voi lua 10 la istorie

 12. Si eu iti multumesc,Dorina M.Cred ca ai dreptate cand spui ca iubirea si cunoasterea sunt principiile de viata care sa ne calauzeasca.Trebuie sa fac o precizare legat de cunoastere:nu pot sa spun ca in cazul meu e vorba de cunoastere,mai degraba,dorinta de cunoastere si invatare.
  Nu pot sa spun care-s mentorii mei,cred ca de la fiecare intelept am invatat cate ceva.Iar invatacei nu am,poate doar cei ca si mine doritori de cunoastere sunt bucurosi sa afle informatiile pe care le gasesc aici.
  Multumesc mult,toate cele bune.
  Gabi.

 13. Multumesc ! Cunoastere si iubire sunt principiile de viata, preferabil sa ne calauzeasca. Am convingerea ca aceste principii ti-au insotit pasii de pana acum!

  Mentorii tai se vor bucura, dar nu mai putin ,,invataceii,, Multumesc!

 14. La fel gandesc si eu

 15. tare de tot

 16. Multumesc.Nici nu trebuie mai mult.Am cam muncit sa scriu aceste randuri,dar mi-a facut placere.Din pacate sunt cam ocupata si nu prea am timp sa stau pe net ca alatadata.
  Stii ca ideea mi-a venit dupa ce am gasit imaginea?De fapt n-am gasit-o,mi-a iesit ea in cale de parca ar fi vrut sa o gasesc eu si mi-a vorbit asa:”scrie ceva despre evolutia si istoria omenirii.Cateva cuvinte doar.Nu e nevoie de mai multe,eu(imaginea) spun mai mult decat ar putea-o face cuvintele.”

 17. bravo. altceva nu pot sa spun!

 1. Pingback: Teoria darvinistă | muddle-head

 2. Pingback: Teoria darvinistă « Supravietuitor’s Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: