„Death Star”, descoperire astronomica

”Death Star”

Astronomii au descoperit ca explozia unui sistem solar care ar putea ameninta Pamantul.Este vorba despre un sistem binarcare ar putea produce o explozie masiva de raze-gama oricand in urmatorii sute de mii de ani si in directia Pamantului.

Sistemul stelar binar WR 104 ,aflat cam la 8.000 ani lumina de Pamant,in constelatia Sagetator, este format din doua stele care orbiteaza una in jurul celeilalte la fiecare 8 luni.Ambele stele sunt foarte mari si au vanturi solare puternice care imprastie materia si formeaza astfel o spirala de gaze fierbinti si praf.

Asa scrie in publicatiile de specialitate,eu doar am gasit articolul.Mi s-a parut interesant,mai ales poza animata ,parca asa intelegem mai bine fenomenul astronomic.

Vorbesc despre stele si ce se poate intampla cu Pamantul peste cateva sute de mii de ani,in loc sa vorbesc despre ce este langa mine.Nu stiu cati au vazut cum e sa ajunga omul neputincios.Sa fie constient si sa depinda de altii sa-l spele,sa-i aduca plosca,sa-l schimbe.E groaznic.Si asta se poate intampla fiecaruia dintre noi,tineri sau mai putin tineri.

Sentimentul milei

din „Despre originea curcubeului”-1982


Nichita Stanescu


ICand tu insuti impreuna cu existenta ta cu tot nu-ti mai apari, atunci esti bun sa fii azil si pat pentru mila.IIMila nu este pentru cineva anume. Acest sentiment dureros seamana mai degraba cu limba pe care tu o vorbesti, care nu este limba ta anume. Ea este a tuturora parand a fi a fiecaruia.

III

E ca si cum ai vorbi insasi vorbirea. Mila, din mila pentru ea, ma face sa o declar un fel de gramatica a sentimentelor.

IV

Mila este josnicia generala a sentimentului ca sentiment, avand insa o noblete particulara. Ea este mai joasa decat strafundul oceanului ca inaltime si mai susa decat orice numar, fara sa fie o cifra.

V

Mila niciodata nu iti este. Ea ti se face. In acest sens ea este o lucrare facuta de catre ciungi, ea este o lacrima lunecoasa a orbului.

VI

Mila este intelegerea profunda dar lipsita de memorie a fostelor animale din noi.

VII

Mila nu apartine cuiva anume, ci cativa oameni ii dau gazduire.

VIII

Mila doarme.

IX

Treceti prieteni desculti pe langa ea si in pas plutit ca sa nu cumva sa o treziti.

X

Ea seamana leit cu dragostea, dar n-a fost niciodata dragoste.

XI

Mi-este greata in timp ce plang.
Ah, Doamne, mi-e mila.

Posted on martie 7, 2008, in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: