Gondolierii venetieni sunt tristi

gondolieri_someri.jpg

 

Nu demult ,Venetia rasuna de rasete,muzica.Voia buna stapanea orasul cu strazi de apa.O mare de oameni cu masti,muzica,artificii.Toate acestea s-au intamplat la carnavalul din Venetia despre care am scris si eu.Insa nimic nu se compara cu plimbatul cu gondolla.Imi apar in fata ochilor secvente din filme vazute odata cu gondolieri imbracati in vesminte de gondolieri,vaslind incetisor si cantand canzonete.iar in gondola,indragostitii imbratisati privesc palatele si asculta vrajiti canzonetta italiana.Frumos,nu? Mai ales romantic.

Acum ,Venetia e trista.Gondolierii si romanticii care vin din toata lumea sa se plimbe cu gondola pe sub podurile orasului ,cu totii sunt tristi si dezamagiti.Gondolele sunt impotmolite in pamant,gondolierii someaza,iar romanticii turisti sunt tristi si dezamagiti .


Zeci de gondole si vaporase au „esuat” pe canalele Venetiei, din cauza mareei exceptionale care afecteaza incepand de duminica celebrul oras al indragostitilor, relateaza AFP.

Gondolierii s-au vazut nevoiti sa someze in aceste zile deoarece nivelul apei din canalele care strabat orasul este de patru ori mai mic decat cel normal.

Si celebrele „vaporetti”, vaporasele pentru transport public, si-au modificat marti itinerariul, astfel incat sa nu ramana blocate din cauza nivelului extrem de scazut al apelor.

Venetia s-a confruntat de mai multe ori in trecut si cu problema inversa, a umflarii apelor peste masura, cea mai grava situatie inregistrandu-se in noiembrie 1966, cand orasul s-a scufundat cu 194 de centimetri, in timp ce intregul teritoriu italian cunostea inundatii catastrofice.

Posted on februarie 20, 2008, in imagini, Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: