Explorarea si descoperirea lumii subpamantene

Sa ne delectam privirea cu cateva imagini pe care le-am gasit in National Geographic.Am mai vazut eu imagini din lumea de sub noi, imagini minunate, aici e vorba mai mult despre explorare si pericol.

pestera Majilis al Jinn din Oman

1.Aici e un explorator care coboara in pestera Majilis al Jinn din Oman.E una dintre cele mai mari pesteri din lume si e adanca.Misiunea exploratorilor speologi este de a afla daca aceste pesteri adanci ar putea fi sigure pentru turisti.

pestera Tardis din Borneo

2.Pestera cu forme ascutite care ar putea ucide un om, pestera Tardis din Borneo.Astfel de ace se formeaza in milioane de ani datorita actiunii apei asupra calcarului.Tardis este una dintre multele pesteri din Borneo, Muntele Alb sau Gunung Buda.

pestera Georgia Ellison,SUA

3.Cea mai adanca „groapa” dintr-o pestera din SUA, Fantastic Pit, pestera Georgia Ellison, coboara 586 picioare(179 metri).

pestera Lascaux din Franta

4.Continand vreo 600 de picturi, pestera Lascaux din Franta, valea raului Dordogne este casa celei mai impresionante zone de arta din paleoliticul superior. Artistii preistorici au lasat pe peretii de calcar ai pesterii scene cu tauri si alte animalein urma cu 17.000 de ani.Pestera si picturile sale a fost decoperita in 1940 de un grup de adolescenti.

Sótano de las Golondrinas din San Luis Potosí, Mexico

5.A doua din lume dupa adancimea sa de 1234 picioare(376 metri) este Sótano de las Golondrinas din San Luis Potosí, Mexico.

Mount Kenya

6.Intrarea intr-o pestera de gheata din fatada nordica a Mount Kenya.Nu conteaza locatia, pesterile de gheata sunt in cea mai mare parte a anului cu gheata.

Handprint cave,Belize

7.Mayasii au imprimat negativul unei maini pe peretii a ceea ce numim Handprint cave din vestul Belize, prin aducerea pigmentului si suflarea sa pe peretii pesterii in jurul mainii.

Walls of Jericho, Tennessee

8.Un speolog care coboara la o adancime de 98 picioare (30 metri) Walls of Jericho, Tennessee.Aflata la granita cu Alabama, peretele lui Jericho este un amfiteatru natural de forma unui bol.

Matanuska Glacier din Alaska's Chugach Mountains

9.Apa rezultata din topirea ghetei a sculptat aceasta forma asemanatoare unui maner de pumnal in Matanuska Glacier din Alaska’s Chugach Mountains.Matanuska este un ghetar activa care avanseaza zilnic aproximativ 1 picior(0,3 m).

Actun Tunichil Muknal Cave din Cayo, Belize

10.Un schelet al unui maias sacrificat s-a transformat in piatra. Actun Tunichil Muknal Cave din Cayo, Belize. Pana acum au fost descoperite ramasitele a 14 victime in pestera cunoscuta si sub numele de Cave of the Stone Sepulcher.

Posted on februarie 9, 2008, in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. Un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: