Masina timpului,visul care e posibil sa devina realitate?

Prima masina a timpului din lume?Tunelul catre trecut ar putea deschide poarta catre viitor in trei luni,asa spun cercetatorii rusi.

Calatoria in timp ar putea deveni realitate numai peste trei luni,au declarat matematicienii rusi.

Ei gandesc un experiment stiintific nuclear care va avea loc in tunelele subpamantene din Geneva in luna mai,care ar putea crea o spartura in structura universului.

Back to the Future

Organizatia europeana pentru Cercetari Nucleare(CERN) spera ca testele sale de”sfaramare a atomului”-care au ca scop recrearea conditiilor din prima miliardime de secunda dupa ce „Big Bang” a creat totul-vor face lumina asupra originii universului.

Dar Irina Arefeva si Igor Volovich de la Institutul de matematica Steklov din Moscova,spun ca energia produsa prin fortarea particulelor microscopice sa se ciocneasca cu viteza luminii,ar putea deschide usa vizitatorilor din viitor.

Conform teoriei relativitatii a lui Einstein,orice cantitate mare de materie sau energie va distorsiona spatiul si timpul care il cuprinde.

Daca energia sau masa este destul de mare,aceasta inseamna ca timpul poate fi distorsionat asa de mult ca se repliaza creand o gaura de vierme sau tunel al timpului intre trecut si viitor.
Doctorul Brian Cox de laCERN si unul dintre expertii in fizica particulelor este foarte sceptic in ceea ce priveste parerea specialistilor rusi,spunand ca nu e „nimic altceva decat o poveste science-fiction buna”.

wormhole

Gaura de vierme

El spune:”Coliziunile razelor cosmice in partea superioara a atmosferei au o energie mai mare decat orice am putea noi produce.S-au format in cinci miliarde de ani si nu au aparut calatori ai timpului.

„Steven Hawkins sugereaza ca orice teorie viitoare despre gravitatia cuantica va pune capat acestei posibilitati pentru ca universul se comporta intr-un mod normal,iar calatoria in timp nu este ceva normal”

Cinicii spun ca daca ar fi fost cu adevarar posibil sa se calatoreasca in timp,noi am fi fost vizitati de oameni din viitor.

Oricum,legile fizice ale lui Einstein spun ca o calatorie in timpul trecut este posibila atat timp cat este deja inventata prima masina a timpului.


Posted on februarie 8, 2008, in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink. 8 comentarii.

 1. nici Mihai Viteazu nu avea de unde sa stie ca azi vor fi pc-uri,telefoane sau pula mea….asa ca nu va mai cacati pe voi idiotilor….peste sute de ani va fi asa ceva davan pula mea de plante

 2. Eu cred ca este posibil.Am citit despre experimente.
  Intotdeauna ce pare de domeniul SF e greu de crezut,dar asta nu inseamna ca nu e posibil.

 3. cei care nu credeti in calatoria in timp cititi ce a spus ce 3 oameni de stiinta care au facut asta in montauk si philadelphia.masina timpului e un secret guvernamental pt ca prin folosirea ei se produc paradoxuri

 4. Emil,si propria ta masina a timpului e foarte importanta.Am si eu un fel de masina a timpului 🙂
  https://g1b2i3.wordpress.com/2008/06/29/aripi/

 5. peptisor,cred ca se va calatori in timp.Numai ca noi nu vom mai fi pe-aici.

 6. eu am propria mea masina a timpului : amintiri si vise…

 7. cum credeti veti calatori in timp numai in filme santmplat dar adevarat nici vorba daca calotoriti in timp vreti sa ajungeti pe timpul lui adam si eva in anul 0

 1. Pingback: “Lumea se va schimba radical odata cu lansarea LHC” « my heart to your heart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: