Legenda corbului

9subtribunacapelei

 

De castelul Huniazilor,un unicat in Estul Europei si vizitat de turisti (mai ales in lunile de vara) sunt legate doua legende.Poate ca unii le-au auzit sau citit.Acum voi spune Legenda Corbului. Pe blazonul familiei Corvinilor este inscriptionat un corb care tine în cioc un inel de aur. Atribuirea acestui simbol al familiei are o legenda. Se spune cã Ioan de Hunedoara era fiu nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg, rege al Ungariei, cu o frumoasa femeie din Tara Hategului, pe nume Elisabeta.
Pentru a o feri de necinste, regele îi da de sot pe unul din vitejii sai, Voicu, daruindu-i totodatã si un inel ca si dar pentru copilul nenascut, cu scopul de a fi recunoscut atunci când va creste si va merge la curtea regala. In timpul unei calatorii facuta de familia lui Voicu, poposind pentru a pranzi, inelul este uitat pe o margine a stergarului pe care erau puse merindele. Un corb, atras de stralucirea inelului îl fura încercând sa plece cu el. Copilul Ioan de Hunedoara ia un arc si sageteazã corbul, recuperand astfel inelul. Atunci cand creste si ajunge la curtea regala, povesteste aceastã patanie, iar regele, impresionat de aceasta istorie, decide ca simbolul familiei hunedorenilor sã fie corbul cu inel de aur în cioc.De altfel, si numele familiei provine din latinescul „Corvus”, care inseamna „Corb”, o pasare care simboliza cu totul altceva în evul mediu, si anume întelepciunea si longevitatea.

Posted on februarie 4, 2008, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 8 comentarii.

  1. Sper sa mai treceti pe aici cand aveti timp.
    Va multumesc.

  2. prima oara folosesc acest blog pt fiica mea! dar o sa mai caut , sant sigur, si pe viitor!

  3. Denisa,poate nu stii bine limba romana.Scrie clar care e legenda corbului.

  4. care este leganda asta nu anteleg?

  5. rasarit,habar n-ai ce ce m-am umflat in pene,blana ca m-ai laudat.M-am apucat de bloggerit intr-o perioada cand nu stiam mare lucru despre ce este blogul si nici de-ale tehnicii.Nici acum nu am invatat chiar totul,dar cand am realizat ca ‘barlogul” meu e citit si de altii si am gasit cateva comentarii,m-am simtit obligata sa ma ocup de el asa cum stiu eu.Iti multumesc.Sa-ti spun un secret care nu e secret 😛 .Mi-am mai facut un blog in decembrie.Dar nu pe wordpress.Acolo scriu mai mult despre politica,atitudine,diverse.Aici prefer povestile si imaginatia.Sa stii ca si eu citesc ce scrii tu chiar daca nu in fiecare zi.Imi plac povestile tale de dragoste si vad ca ai multe prietene care comenteaza.Uneori ma bag si eu in seama,dar prefer sa citesc.
    Acum sunt cam bolnava(plamanii) si sunt cam molesita.Dar am dormit dupa-masa si am trecut la treaba cu forte proaspete.

  6. incet incet, descopar blogul tau ca pe un monument fundamental de istorie si cercetare. adica nu e chestia plictisitoare de care dai mai peste tot. Sunt cateva persoane si aici te includ si pe tine, serioase in munca lor. Bravo, imi starneste….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: