Ciocolata buna si fina

Azi sau poate ca e ieri sau maine,nu mai stiu de obosita ce sunt,nu am avut timp sa ma ocup de barlogul meu de-aici.Si m-am simtit cam vinovata.Si mi-a venit ideea dupa ce am gasit la mine pe yahoo un articol:ce-ar fi sa ne indulcim cu ciocolata buna buna?ca avem nevoie cand vedem ce atmosfera de cacao este in tara asta si ce oameni ne reprezinta,ne educa,ne exploateaza,ne manipuleaza,ne indobitocesc.Ceilalti care sunt altfel,din pacate sunt prea putini,dar sunt,insa noi,de indobitociti ce suntem nu vrem sa-i ascultam.Anul 2008 ii va termina pe toti,sunt sigura,asta imi da putere sa mai rezist.M-am cam abatut de la dulce,de la ciocolata.am poze cu ciocolata.Macar sa vedem daca nu si mancam bunatatile dulci,fine.Daca mancam putina ciocolata e chiar sanatos.Delectati-va cu ciocolata buna buna.Fabricarea ciocolatei este o adevarata arta.
„Ciocolatierii folosesc ciocolata la fel cum pictorii folosesc vopseaua. Este felul lor de a se exprima, atunci cand te lasa sa gusti din pasiunea lor. Cat de minunat poate fi sa gusti din semnatura unui artist in viata?”

Daca ne aplecam asupra celor mai rafinate ciocolaterii din lume, vom vedea ca maestrii ciocolatieri se mandresc cu ciocolata „din sursa unica”, ale carei boabe de cacao provin dintr-o singura tara, regiune sau ferma individuala, cu preturi care tintesc si ele raritatea. Este ciocolata din nordul Ecuadorului mai buna decat cea din sudul Venezuelei? Este amestecul din Madagascar mai pamantiu decat cel din Sumatra? Singura modalitate de a ajunge la o decizie corecta este sa gusti din fiecare fel.”

Posted on ianuarie 12, 2008, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: