Descoperire senzationala!

Descoperire_senzationala neoucom.edu

20/12/2007

Niste fosile descoperite in Kashmirul indian demonstreaza ca stramosul balenelor si al delfinilor este un animal asemanator cu un cerb dar de dimensiuni mult mai mici, care a trait acum 48 de milioane de ani, informeaza BBC, care citeaza un studiu publicat in revista Nature.

Dupa ce au cercetat fosilele mamiferului de marimea unei vulpi, echipa de oameni de stiinta de la Universitatea din Ohio, a ajuns la concluzia ca acesta este mult cautatul stramosul comun, care traia pe uscat, al balenelor si delfinilor.

dillard.jpg

Cercetatorii sustin ca animalul traia mai ales pe uscat dar intra deseori si in apa ca sa scape de dusmanii sai naturali. Indonyus, asa cum a fost numit animalul preistoric, pare sa nu aiba nimic in comun cu balenele din ziua de azi, dar savantii au descoperit ca urechile si capul animalului este asemanator cu cele ale primelor balene, precum si cu ale altor animale care traiau mult timp in apa.

„Am descoperit cea mai apropiata ruda a balenelor, care este mult mai apropiata decat celelate rude ale cetaceului din ziua de azi”, a declarat conducatorul cercetarilor, profesorul Hans Thewissen de la Departmentul de Anatomie al Northeastern Ohio Universities College of Medicine.

Sursa;Ziare.com

Posted on decembrie 20, 2007, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: