”Daca inchid ochii si ma gandesc la Romania, simt miros de mere si aud tropait de cai”

Astazi am citit in blogul lui Tiberiu Lovinun titlu care mi-a atras atentia „O descriere surprinzatoare a Romaniei”.Nerabdatoare am citit si am ramas si eu surprinsa.

”Daca inchid ochii si ma gandesc la Romania, simt miros de mere si aud tropait de cai”
Imagine tipica pentru satele romanesti

Daca inchid ochii si ma gandesc la Romania, simt miros de mere si tropait de cai. Asa isi incepe povestea un reporter BBC care a realizat un material in tara noastra. Sub titlul „Caii si carutele Romaniei”, serviciul mondial BBC publica un amplu material referitor la impactul legii care interzice accesul carutelor cu cai pe soselele din Romania care sunt si drumuri europene.
Autorul articolului subliniaza lipsa de alternative, in fata aplicarii acestei legi, a romanilor care traiesc, in proportie semnificativa, din agricultura de subzistenta.
Autorul articolului marturiseste chiar ca, in atlasul sau geografic cu Europa Centrala, publicat inaintea celui de-al doilea Razboi Mondial, exista chiar si o harta a cailor, fiecare punct de pe hartie reprezentand aproximativ 100 de astfel de animale.
Deloc surprinzator, cele mai multe puncte sunt concentrate in partea de est a continentului.Nu vreau sa vorbesc despre circulatia carutelor pe drumurile publice,vreau sa vorbesc despre cat de chinuiti sunt uneori,batuti cu cruzime,lasati flamanzi,murdari,in ploaie,in soare.Poate ca nu as fi vorbit despre cai,dar tocmai ieri,venind acasa din oras,am vazut trei cai in zona verde dintre blocuri.Pasteau iarba si nechezau din cand in cand.Doi erau albi,al treilea era negru.Mi-au dat lacrimile cand am vazut ce slabi erau.Oasele erau iesite in afara si pe caii albi se vedeau pete de noroi.M-am gandit la stapanii lor care ii folosesc ca sa traga carutele grele,ii bat cu cruzime,ii lasa flamanzi.Iar eu nu puteam face nimic.Imi doresc doar sa aud ca si stapanii animalelor chinuite vor fi „rasplatiti” dupa faptele lor.

Cal batut in plina strada!P.S.Nu m-am uitat la imagini.

Dar sunt si cai fericiti si iubiti.

Posted on noiembrie 19, 2007, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 3 comentarii.

  1. Sper ca va fi asa.

  2. toti vom da socoteala dincolo…pentru tot ce facem aici…

  1. Pingback: Parfum de mere si lamai « my heart to your heart

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: