Galerie pictura Corneliu Baba

Corneliu Baba- Autoportret

odihna_pe_camp_-_corneliu_baba

Corneliu Baba.Odihna pe camp

Corneliu Baba.Cina

Corneliu Baba.Lucratorii in otel

Corneliu Baba.Concetateni

Corneliu Baba. Familia

Corneliu Baba.Mihail Sadoveanu

Corneliu Baba(18 noiembrie 1906, Craiova – 29 decembrie 1997, Bucureşti), cunoscut mai ales pentru portretele sale, dar şi pentru alte tipuri de tablouri şi ilustraţii de cărţi.

Corneliu Baba nu s-a grabit sa se afirme, sa-si organizeze premature expozitii personale, sa faca zgomot in jurul sau. Respectul pentru arta, pentru munca l-au facut sa-si petreaca zile si nopti in sir in fata unei panze, sa deseneze sute de schite pentru o compozitie, sa studieze, sa stearga ceea ce i se parea neizbutit, sa revina mereu, sa lupte cu materia pana ce sa ajunga la o imagine care sa corespunda zbuciunului sau launtric.

Arta lui Corneliu Baba e in primul rand o meditatie asupra lumii si a vietii si nu un simplu cantec de culori.In 1942 compozitia Intoarcerea de la sapa a atras atentia cercurilor artistice asupra sa tata, mama, fiica venind de la munca, atmosfera grava si trista.

Corneliu Baba este un artist care stie sa vizeze in fata unei panze si sa lupte ca visul sau sa fie talmacit in imagini. Dar visul porneste din realitatea umana, air lupta se vadeste in emotia si intensitatea trairii sufletesti, in framantarea patetica a pastei.

Exista un eroism in arta lui Baba: acela al luptei pentru creatie, pentru a gasi in el vigoarea necesara de a face sa vibreze coardele fiintei umane.

Sursa imagini.

În prezent, cea mai mare colecţie de lucrări dar şi obiecte ale artistului se găsesc în Colecţia Baba, la Muzeul de Artă Timişoara. Colecţia a fost donată muzeului de soţia artistului şi include 90 de piese, printre care şi câteva tablouri aduse de la Muzeul Naţional de Artă şi de la Muzeul de Artă Bucureşti.

Corneliu Baba(18 noiembrie 1906– 28 decembrie 1997), pictor român

Posted on decembrie 27, 2008, in calendarul zilei, cultura, imagini and tagged , , . Bookmark the permalink. 19 comentarii.

 1. Am o copie a lui c baba odihna pe camp nu stiu este copie este ceva bun poate cine va sa mi dea detalii ???

 2. tiger, nu stiu daca sunt originale sau nu.Doar cei de la muzeu trebuie sa stie.

 3. Sunteti siguri ca tablourile din Muzeul Timisoara sunt originalele? Intimplator, am si eu unul dintre cele care figureaza apartinind colectiei, este in colectia apartinind familiei mea de foarte multi ani, cu mult timp inainte de a se face donatia la Muzeul Timisoara, vizitind cele prezentate mai sus am avut surpriza sa-l regasesc!

 4. Sper sa gasesti cumparator.Sunt destui colectionari de arta si poate vede careva anuntul.

 5. vand 2 schite semnate corneliu baba an 1940 respectiv 1942 stare perfecta pret 1500 euro bucata detalii la telefon 0757132795

 6. Nu stiu sa va raspund la aceasta intrebare.Din cate am vazut de cand m-am apucat de bloggereala, pictorii romani nu prea sunt scosi in lume, ca sa zic asa.Nu inteleg de ce.

 7. Tablourile, încercarile, lucrarile nepublicate, neexpuse din diverse motive, studiile maestrului nu au fost înca commercializate. De ce ?
  Unele pot avea o mai mare valoare artistica pentru cunoscatori si pentru admiratorii de arta ca cele deja comercializate.
  Perioada de influenta franceza nu este dezvaluita publicului. De ce ?

 8. Buna,manu!Poate ca cei interesati vor lua legatura cu tine.
  Eu nu sunt interesata.
  Succes!

 9. buna! am 2 schite de a lu corneliu baba…schite pt tablou…cine este interesat sa intre pe id : manu_smecheru_2008

 10. Cred ca e asa,am vazut ca e foarte cunoscut .

 11. pictor petre serban

  a ,dupa parerea mea unu dintre marii pictori ai tarii el a fost si profesor la academia de arte frumoase ..influienta a ramas in urma lui se vede…..la unii din fostii elevii…etc..

 12. Multumesc mult.Incerc sa aduc pe blogul meu cat mai mult frumos,cultura,povesti adevarate sau simple povesti etc.

 13. FELICITARI! FACETI O TREABA FOARTE BUNA. MULTUMIM.

 14. Ai dreptate,Bogdan.E obligatoriu sa trec denumirile tablourilor,as fi facut-o dar asa le-am gasit pe site-ul de unde le-am copiat.
  Promit ca-mi fac timp sa corectez aceasta neglijenta a mea.
  Multumesc.

 15. Buna idee cu galeria dar nu ai pus numele tablourilor.. :)

 16. multumesc pentru aprecieri.Mai am cateva galerii pe aici.Mi-a venit ideea sa fac aceste galerii dupa calendarul zilei.de exemplu azi,incerc sa-mi fac timp pentru galeria HENRI MATISSE.Am cautat pe net si am vazut lucrarile lui Gheorghe Iacob.Mi-au placut.Sper sa mai fiu pe-aici si cand e ziua lui voi face si eu o galerie cu lucrarile lui.
  mai am si eu multe de invatat. :)

 17. foarte frumoasa initiativa unor galerii pe net in felul acesta. am facut si eu una pentru gheorghe iacob, ceva mai improvizata decat cea a lui baba, dar ne imbunatatim…

 1. Pingback: Wyndham Lewis (18 noiembrie 1882 – 7 martie 1957), pictor si autor englez « my heart to your heart

 2. Pingback: Artisti nascuti in 18 noiembrie « my heart to your heart

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 210 other followers

%d bloggers like this: